Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Capacitat de sumar

Hi estem poc acostumats. Passa massa poc, molt menys d’allò que seria bo i necessari en una situació econòmica i social tan difícil com la present i en un temps de tanta transcendència política com l’actual. La imatge unitària dels quatre presidents de la Generalitat de l’etapa contemporània (dos procedents del catalanisme liberal i els altres dos hereus de la tradició catalanista d’esquerres) ha aparegut aquest dimarts, 7 de maig, com un oasi en mig d’un desert de desencontre i tacticisme polític que és molt més ampli del que convindria ens els temps que corren.


La pregunta que es podia fer qualsevol de les aproximadament 600 persones que omplien la sala auditori del grup RBA en la presentació solemne de la nova ‘Biblioteca del catalanisme’ és per què aquell mateixa capacitat de convocatòria i el mateix esperit d’unitat no es poden traslladar a l’acció política en els moments delicats que vivim.

Els partits han d’entendre que seran jutjats per la població en funció de la seva capacitat de sumar. I costa molt que sigui així, costa massa”, deia el president Artur Mas des de la tribuna. Tan sols un parell de minuts després d’aquesta frase, els amfitrions d’RBA convidaven a pujar a escena, per fer-se la foto amb els quatre presidents, a alguns dels molts representants de partits i institucions diverses que no havien volgut faltar a aquesta gran cerimònia del catalanisme transversal. Hi va pujar també el primer secretari del PSC, Pere Navarro, destinatari directe de moltes mirades dels presents i també de les al·lusions del president Mas a “la capacitat de sumar”.

Es podia trobar regidors, diputats, dirigents i exconsellers socialistes entre els presents. Carme Chacón no hi era i, naturalment, ningú no l’esperava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.