Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Bumerang Llanos de Luna

De tant en tant el bumerang apareix en el joc polític. És el que li ha passat a la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. El contenciós sobre el servei especial de trens que va contractar l’Ajuntament de Girona per facilitar el desplaçament dels ciutadans fins a la manifestació de l’11-S a Barcelona, és un cas clar de com una gesticulació política desproporcionada acaba resultant contraproduent, a més d’una notable demostració de manca d’intel·ligència política.

La senyora Llanos de Luna ha especialitzat la seva Delegació en una mena de creuada contra els ajuntaments catalans (molts i cada cop més, per cert) que s’atreveixen a ser infidels a la bandera i a la unitat espanyoles.

El magistrat del contenciós número 1 de Girona acaba de resoldre el recurs que la delegada va interposar contra lAjuntament de Girona per la seva intervenció prèvia a la manifestació de l’Onze de Setembre. La sentència retreu a l’Ajuntament haver-se excedit en les seves competències municipals i fa una estirada d’orelles a l’alcalde gironí, Carles Puigdemont. Però la càrrega de profunditat de la resolució judicial és per a l’acció impulsada per la Delegació del Govern que ostenta la senyora Llanos de Luna. El magistrat hi veu un intent d’utilització de les institucions amb la intenció “d’aconseguir beneficis de caire polític i electoral” i considera que la Delegació ha “malbaratat” recursos humans i econòmics amb la formulació conflicte contenciós-adminsitratiu com aquest.

Al cap i a la fí, tot el que ha fet la resolució és anul·lar -òbviament a posteriori- el decret del dia 7 de setembre de 2012 en què el consistori gironí va contractar el servei especial de trens. Uns trens que es van pagar amb els diners dels bitllets i que, a més, van generar un superàvit de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments. Tot plegat ha tingut ocupats funcionaris i juristes durant més de tres mesos.

Res no fa indicar que aquest revés jurídic faci aturar la creuada de la delegada del Govern. Llanos de Luna no respon. No vol fer declaracions, ni tan sols quan se li demana si vol replicar les crítiques que rep en una resolució judicial o les valoracions sobre la seva actuació que fan l’alcalde de Girona o altres representants polítics.

No sabem si, com ha escrit algú, la delegada pretén emular les gestes de determinats virreis en la història de les delegacions del poder de l’Estat a Catalunya. El que sí resulta xocant és la dedicació intensa -pel que sembla al cent per cent- de la senyora delegada del Govern del PP a una causa relacionada amb les identitats, les banderes i els símbols, qüestions “que no le importan a nadie”, segons frase recorrent del seu cap, Mariano Rajoy.

La fàbrica (made in FAES) de la desafecció Catalunya-Espanya, segueix amb plena activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.