Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Wert i la seva màquina de destrucció massiva

La màquina incendiària de la separació ja actua per inèrcia. La fàbrica d’independentistes catalans amb seu social a Génova 13, Madrid, demostra estar més activa que mai, malgrat totes les crisis, contra tota prudència i desmentint qualsevol via de distensió. La línia de producció anticatalana del PP deixa sense efecte qualsevol suposat moviment tàctic destinat a calmar les coses que segons algunes fonts hauria recomanat als seus el mateix Mariano Rajoy i posa en evidència -més encara- la vocació pactista amb el PP de Josep Antoni Duran i Lleida, font creixent de maldecaps per a Artur Mas i per a Convergència i Unió.

La factoria PP, especialitzada en la deconstrucció de ponts i en la promoció constant de la desafecció, acostuma a comptar amb capatassos que destaquen entre els seus a l’hora de mantenir ben viu l’incendi Catalunya-Espanya. En el passat més recent despuntava l’exministre de l’interior Ángel Acebes al capdavant de la causa incendiària contra l’Estatut català. Ara, corregit i augmentat, el protagonisme és per al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, amb un atac frontal, a manera de reforma legislativa, contra el sistema lingüístic de l’escola catalana que funciona amb èxit de convivència i de resultats des de fa més d’un quart de segle.

El capatàs Wert no s’hi posa per poc. La intenció destructiva del nou prototip sortit de fàbrica, en forma d’esborrany legislatiu, no deixa cap lloc al dubte. Es pretén relegar al català a la quarta llengua en el sistema educatiu a Primària i que sigui optativa a l’ESO, de manera que un estudiant pugui obtenir el títol de batxillerat o de l’ESO sense haver-se examinat mai de català. Es busca, a més a més, trencar el model d’immersió lingüística obligant la Generalitat a sufragar la factura d’aquelles famílies que decideixin eludir el circuit de l’escola pública i concertada catalana per optar pel castellà com a llengua vehicular. La nova màquina de destrucció política massiva està llesta.

El camí de la comunitat educativa catalana, de la societat en el seu conjunt, d’una àmplia majoria de partits en el nou Parlament i del govern que sorgeixi de la nova Cambra catalana, no podrà ser cap altre que el del rebuig frontal envers aquest nou giny atacant i, si cal, el de la desobediència civil i política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.