Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Només és futbol

El lector d’aquest bloc ja té elements suficients per saber que l’autor és un convençut practicant de l’heterodòxia, amant –però no del tot fidel- de determinades idees o símbols, amic de trencar clixés i dogmes, partidari de relativitzar-ho tot o gairebé tot sempre que calgui o que el cos ho demani. Ara que sabem que els jugadors del FC Barcelona se n’aniran de vacances d’aquí no gaire setmanes sense la Lliga i sense la Champions és quan aflora un d’aquells impulsos irrefrenables de posar el contrapunt, d’anar a contracorrent, de provocar un pèl, fins i tot.

Avui és el dia escaient per afirmar que tot això només és futbol. El mateix fenomen que és capaç d’apassionar-nos col·lectivament i d’unir-nos en l’admiració un equip d’esportistes sens dubte admirable és el que ara ens fa aterrar sobtadament i tocar -de cop- de peus a terra. No passa res. Només és un joc, un espectacle -divertit, apassionant i segurament necessari, però un espectacle, al cap i a la fi- un negoci multimilionari en una mala època per a gairebé tota la resta de negocis: els grans, els mitjans, els més modestos…

Cap pretensió de presumir d’intuïció futbolística per part d’un aficionat tant inconstant com aquest que signa. Segur que va ser només és una casualitat el fet que, abans del partit d’aquest dimarts, sentir un sobtat desinterès per l’eliminatòria fins al punt de buscar alternatives televisives a la retransmissió que es feia des del Camp Nou.

Malgrat la derrota l’espectacle segueix. El ‘show’ passarà ara per omplir les pàgines dels diaris esportius, els portals digitals i tots els minuts de ràdio i de televisió que es pugui amb el debat sobre el suposat final de cicle. Assistirem al penúltim capítol de l’esgotador serial sobre si Pep Guardiola renova o no renova, acceptarem com a premi de consolació amortidor del cop de frustració blaugrana si el Bayern o el Chelsie arribessin a derrotar els altres. El soroll està garantit. ‘Show must go on’. Però fins i tot els espectadors més apassionats i els més entusiastes del Barça o de qualsevol altre equip ho saben: això no és ben bé el món real. Només és futbol!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.