Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Apunts per a després de Pasqua

De totes les notícies que ens han deixat aquests dies de Pasqua, dues criden especialment l’atenció. Vet aquí els apunts corresponents:

Apunt número 1: El bisbe i la seva proclama anticonstitucional
RTVE “tindrà cura especial perquè cap persona no pugui ser discriminada o vexada per raons d’edat, discapacitat, ètnia, raça, creença o religió, orientació sexual o condició social i defugirà tota mena de tòpics i estereotips de caràcter sexista, homòfob, xenòfob o racista i, en general, qualsevol tractament discriminatori o despectiu referits a la societat espanyola, a cadascun dels segments i minories que la conformen o a la realitat de cadascun dels pobles que la integren, els seus símbols i la seva llengua”.

És el que diu textualment l’article 11 del Mandat Marc de la Corporació RTVE, aprovat pel Congrés dels Diputats el 2007. Resulta evident, per tant, el xoc entre aquesta norma que regeix la ràdio televisió pública estatal i la proclama ultra contra els homosexuals que va fer el bisbe d’Alcalà d’Henares, Juan Antonio Reig Pla, en la seva homilia de Divendres Sant, retransmesa en directe.

És cosa normal que l’Església Catòlica, com a ‘administradora’ de la creença religiosa majoritària al país, disposi d’espais als mitjans de comunicació públics, però ja no és tan normal, i evidentment no és admissible, que algun dels seus representants aprofiti aquesta difusió mediàtica pública per agredir verbalment a part de la ciutadania, contravenint les normes i les lleis, començant per la Constitució.

Per cert… Algú té qualsevol notícia (o sospita) de quina és la raó per la qual el Tribunal Constitucional segueix sense resoldre el recurs presentat en el seu dia pel Partit Popular contra la reforma que va legalitzar el matrimoni entre persones del mateix sexe AVIAT FARÀ SET ANYS?

Apunt número 2: Froilán i les armes
El cas del primer net del Rei, que es recupera a una clínica privada de Madrid de les ferides d’escopeta quan feia “pràctiques de tir” amb el seu pare a una finca familiar, és una prova evident (una més) que, d’un temps ençà, hi ha una feina difícil en el terreny de la comunicació aquesta deu ser la dels responsables de la informació oficial de la Casa del Rei. Com diuen fonts de la Guàrdia Civil citades pel diari ‘El País’, l’accident que té com a protagonista UN NEN DE 13 ANYS, és una “infracció clamorosa” contra el reglament d’armes que prohibeix expressament a qualsevol menor de 14 utilitzar cap arma de foc.

En el moment de tancar aquest apunt, arriben unes declaracions de la Reina Sofia, fetes davant els periodistes aplegats a la porta de la clínica després de visitar el seu net: “Con los niños siempre pasa esto”.  No cal dir res més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.