Profile Image

Dídac Boza

Periodista

I després de la tempesta vindrà el vot

Acabem d’entrar en aquell període de dies durant els quals tot semblarà omplir-se dels arguments o eslògans dels uns i dels altres i, sobretot, dels uns contra els altres, segons és costum generalitzat en les campanyes polítiques al nostre país. El costum ha anat a més en les dues últimes dècades.

El paper dels diaris, el temps dels informatius de ràdio i televisió, l’espai dels mitjans digitats i les xarxes socials són objecte -especialment des d’aquest divendres- d’una autèntica allau de missatges polítics, o bé missatges emesos per polítics, que poden ser coses ben diferents segons el sentit i el valor que cadascú li atorgui al concepte de la política.

Serà assumpte de cada ciutadà, en funció del seu propi interès i del seu criteri personal, distingir una cosa de l’altra, destriar el gra de la palla, i trobar propostes i respostes de futur en mig de tanta tempesta de titulars i de consignes ràpides. No sembla fàcil, oi?

Viure en democràcia és, en qualsevol cas, practicar el noble exercici d’intentar-ho. Viure en el periodisme, especialment en un mitjà de comunicació públic és, entre d’altres coses, tenir la responsabilitat de contribuir a aquest exercici i al dret d’informació de la ciutadania. El més important és que al final de la tempesta, d’aquí quinze dies, la decisió és de qui vota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.