Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Era una vegada… (una fada, una vareta i una foto)

Una frase sarcàstica que li he escoltat a algú en les últimes hores m’ha fet reflexionar. “Jo li tinc més de respecte, des que s’ha fet aquesta foto!”. Els lectors més perspicaços ja hauran endevinat que la maldat en qüestió es referia a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la seva vareta màgica i la seva capa de fada de conte, fotografiada per a gran admiració de totes les Catalunyes i les Espanyes a la contraportada del diari El País, aquest diumenge passat.

L’anònim autor de la frase maliciosa ja podrà dir el que vulgui, però la senyora de Gispert, primera dona que presideix una de les cambres democràtiques més antigues d’Europa i segona autoritat de la Catalunya política actual, mereix tots els respectes institucionals i personals. Qui ho pot qüestionar? Dit això, també resulta de tot inevitable preguntar-se i – per què no?- preguntar a la pròpia interessada, si està segura d’haver aplicat tota la prudència que correspon al seu càrrec per tal de, entre d’altres coses, mantenir intacte el respecte institucional que li pertoca.

El titular escollit per la periodista per il·lustrar l’entrevista resulta revelador. “No tinc perversions. No se m’acudeixen”. A jutjar per la fotografia és evident que no. En canvi, qui si demostra tenir idees perverses i capacitat de ‘persuasió’ és la veterana, sagaç i sovint ‘malignap autora de l’article, Karmentxu Marín.

Naturalment Núria de Gispert és molt lliure d’aparèixer a la premsa fotografiada amb la imatge i la indumentària que li dictin el seu senderi i la seva consciència. És només que estem parlant de la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, res més.

0 thoughts on “Era una vegada… (una fada, una vareta i una foto)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.