Profile Image

Dídac Boza

Periodista

L’elegància d’Iñaki Gabilondo

“Quan trobi un dia Vasile (Paolo Vasile, conseller delegat de Telecinco) li preguntaré perquè ho van fer d’aquella manera”. Iñaki Gabilondo es qüestiona retòricament per què la direcció de la cadena privada va optar per posar un sense fi de ‘Gran Hermano 24 hores’, en el mateix moment que acabaven per sempre les emissions de CNN+.

L’entrevista amb el veterà periodista donostiarra que aquest cap de setmana ha fet Jordi Sacristan (‘Maneres de viure‘, COMRàdio) m’ha fet constatar que a totes les seves qualitats professionals, Gabilondo hi afegeix una: la de l’elegància. Perquè és una mostra indubtable de distinció i de bon gust mantenir la presumpció d’innocència malgrat la impressió que tots vam tenir el 28 de desembre passat i que ni Vasile ni la resta dels que manen al grup Telecinco no han desmentit. Ells van voler convertir en un símbol de victòria la desaparició del canal de notícies i la seva nova adquisició empresarial.

El vídeo que recull aquell minut en el qual desapareix la informació i irromp la teleporqueria queda, per sempre més, com a testimoni documental d’un canvi d’època, de la degradació del món de la comunicació que denuncia Iñaki.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/embed/EAgNbL-Ut2k”]

Seria molt interessant veure, llegir o escoltar una entrevista de Gabilondo a Vasile. Tindríem l’oportunitat de confrontar dues cultures antagòniques d’entendre la comunicació. En el cas de l’italià l’opció està molt clara: vendre merda televisada, que resulta molt rendible des del punt de vista empresarial i ‘poc compromès’ des del punt de vista polític.

Per això, malgrat el to benintencionat d’Iñaki Gabilondo, no crec que calgui fer gaires preguntes sobre les seves raons i motivacions a algú que, abans de desembarcar a Espanya havia arribat a ser sotsdirector del grup Mediaset a Itàlia. No és probable que aquell ascens fos a canvi de res. A Paolo Vasile se li atribueix la frase “La mesura de l’ètica la dóna l’audiència”, una eloqüent coincidència, aplicada a la televisió, amb la lamentable concepció de la política que demostra tenir Sílvio Berlusconi.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/embed/eZmKAEnGmN4″]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.