Profile Image

Dídac Boza

Periodista

BBC London, parada estació Victòria

“Nosaltres no especulem, no difonem rumors. És molt important per a nosaltres esperar a tenir les coses confirmades”. Quan un periodista sènior de BBC London ens explica quina és l’escrupolosa política del mitjà a les xarxes socials la redacció, situada en ple centre de Londres, ja té els detalls i les confirmacions suficients sobre el que acaba de passar a l’estació Victòria. Hi ha hagut una explosió, el servei de metro ha quedat interromput, però res a veure amb cap acció terrorista. Es tracta d’una avaria elèctrica.

És dimarts a la tarda. L’equip de direcció de la XAL i de COMRàdio estem coneixent ‘in situ’ la realitat d’un model de mitjà de servei públic de proximitat del qual teníem ja referències molt directes. A una mateixa redacció s’uneixen esforços i capacitats per llançar informació i continguts en totes les direccions: un canal de ràdio de 24 hores a través de l’FM, un portal de notícies a internet, tres finestres informatives diàries de desconnexió local a través de BBCtv-1 i una acurada i útil acció informativa a través de Twitter o Facebook.

Estem al costat mateix de la BBC Broadcasting House, l’edifici de 1928, convertit durant gairebé un segle en temple del rigor i referència en el món del servei públic audiovisual. Ara, en ple procés de reorganització de la BBC, tot aquest complex on ens trobem està en obres. S’està convertint en el pool de  multimèdia i multicanal de tota la corporació pública del Regne Unit. Han canviat radicalment els sistemes, els llenguatges i les plataformes però hem pogut comprovar en viu i en directe que l’esperit de rigor i de servei a la comunitat d’aquella BBC fundacional que va estrenar la Broadcasting House es manté inalterable.

Naturalment BBC London ha informat del que ha passat aquesta tarda a Victoria Station a través de les seves diverses finestres, inclosos els seus comptes de Twitter. Ho ha fet per explicar en temps real als ciutadans del ‘gran Londres’ que el servei estava parcialment interromput i per poder afirmar, quan n’ha tingut la confirmació, que la causa era un problema elèctric. Cap rumor o especulació sobre un possible atac terrorista sobre una metròpoli que té encara fresc en la memòria el que va passar al metro a l’estiu de 2007. “La gent pot veure i llegir coses, però esperen a saber què en diu la BBC” ens expliquen els nostres amfitrions, molt conscients de la responsabilitat que tenen.

Compartim amb ells el nostre model multimèdia dedicat prioritàriament a la informació de proximitat a Catalunya, a través de la Xarxa de Televisions Locals, de COMRàdio i les emissores municipals i de lamalla.cat. Partim de realitats diferents i servim a societats diferents però l’esperit de servei públic a la comunitat és comú.

0 thoughts on “BBC London, parada estació Victòria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.