Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Liz -eterna- Taylor

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/embed/NGDyZHlHklo”]

Ningú no entrarà mai més a Roma amb la majestuositat que ho va fer Elizabeth Taylor a ‘Cleopatra‘. És difícil d’imaginar que algú pugui portar amb tanta dignitat com Maggie, ‘la Gata’ la insatisfacció sexual d’una esposa desatesa. S’atreviria algú a imaginar una altra núvia, filla d’Spencer Tracy més tendra i enamorada que aquella jove actriu angloamericana o una dona capaç de desfermar més odi conjugal que la madura protagonista de ‘Qui tem Virginia Woolf?’.

La literatura, les arts, el cinema són el més a prop que podem estar els éssers humans de la immortalitat. Ara que ha deixat de comptar entre els vius Elizabeth Taylor ocupa ja definitvament un lloc privilegiat en les videoteques i arxius digitals de mig món. Sempre que vulguem la tindrem a l’abast, ja sigui per fer embogir de passió l’emperador de Roma o per reconquerir el seu estimat, desitjat Brick. (Paul Newman)[/p]

La força de la Taylor i una no gens dissimulada tendència a la mitomania fan possible que un descregut del més enllà i detractor de les reines amb corona sigui capaç de fantasiejar amb la imatge del meu admirat Terenci Moix fent reverències de benvinguda a la seva venerada Cleopatra. (Si hi hagués una altra vida diferent a aquesta, és segur que Terenci i Liz estarien ara mateix junts i, naturalment, de ‘marujeo’)

Però toco de peus a terra. Ja sé que l’Egipte d’avui no té el Nil per reines i que la Roma de Berlusconi no convida precisament a fer-hi entrades triomfals. Assumeixo que ni Joseph Mankiewick ni el seu cine són ja repetibles. La fascinació per aquelles mirades color violeta de Liz Taylor ha donat pas al cos fibrós i atlètic de Jennifer López, sortejant bales i explosions en una pel·lícula d’acció on llueix “el millor cul del món”. No és millor ni pitjor. És, simplement, una altra història.

En qualsevol cas avui prefereixo tirar de videoteca i gaudir -un altre cop- de la millor reina del Nil de tots els temps. Digueu-me “gafapasta”!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.