Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Més que primàries del PSC, cruïlla política de Barcelona

La vida municipal de Barcelona està a punt de viure una cruïlla inèdita. Mai en la història política recent de la ciutat, s’havia produït res semblant. Ja no es tracta únicament del fet que militants i simpatitzants del partit que governa la ciutat estiguin a punt de decidir quin serà el seu candidat a alcalde o candidata a alcaldessa. El que resulta realment rellevant, donades les circumstàncies polítiques, és que un grup petit de ciutadans (molt petit si el comparem al conjunt de la ciutadania barcelonina) podria tenir a les seves mans, de fet, el futur de la ciutat, i no ja sols el nom del candidat o candidata socialista sinó el color polític del proper govern municipal de Barcelona.

Des la federació de Barcelona del PSC, lògicament neutral en les formes, però òbviament implicada en l’aposta de continuïtat que representa l’alcalde Hereu, apunten que es detecta més mobilització dels militants que dels simpatitzants. Aquells que ensumen en l’interior de les files socialistes barcelonines sostenen que, entre els militants el vot fidel a Hereu és més fort que el vot renovador que aposta per Montserrat Tura.

Si hem de fer cas de les enquestes, el PSC caminaria cap a una derrota electoral de dimensions estratosfèriques en les eleccions del 22 de maig, en cas d’optar per Jordi Hereu aquest dissabte. L’alcalde i els seus partidaris confien, en canvi, en poder poder presentar un alcalde reforçat si guanya les primàries i capgirar així els sondejos. Les mateixes enquestes no asseguren una victòria electoral en cas que Montserrat Tura fos candidata a alcaldessa però sí dibuixen clarament un canvi de tendència radical; un escenari polític en el qual els socialistes podrien mantenir vives les possibilitats d’un ajuntament de to progressista.

Un grapat d’afiliats socialistes potser s’estan debatent a aquesta hora entre el cor i el cap a l’hora de determinar el seu vot. Uns quants milers de simpatitzants deuen estar dubtant ara mateix entre anar a o no anar a votar després d’una campanya que ha estat poc brillant i molt marcada per un prudent Fair Play entre els dos contrincants. La decisió d’uns i altres serà només seva, però la cruïlla política és de tota la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.