Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Apunts breus: Polònia, paperetes i Berlusconi

Trobo que a vegades és saludable deixar-se anar en l’exercici d’un repàs ràpid als diaris de la jornada i llançar, esponàniament, allò que susciten les columnes i els titulars.  A veure què tal…


‘Polònia’ de TV·3 fa cinc anys. Prop de 700.000 espectadors de mitjana, 120.000 seguidors al Facebook, una mitjana de 30.000 usuaris únics mensuals a internet. Estem davant d’una brillant creació televisiva, tant sana com necessària en democràcia. S’ha de felicitar els col·legues de ‘Minoria absoluta’, entre ells vells amics i col·legues com el Queco o el Manel i animar-los a seguir fent-ho tan bé com ho fan,  en mig d’algunes incògnites -segurament,  espero, llegendes urbanes- sobre eventuals ‘desafeccions’ del nou Govern de CiU envers el programa. Una cosa es veu clara: els guionistes, tot l’equip del ‘Polònia’ i els seus resultats, farien altament difícil la justificació d’una desaparició o arraconament del programa.

Primàries i paperetes. Diuen les cròniques d’aquest dijous que, finalment i després de negociacions de certa intensitat, els contendents en les eleccions primàries del PSC a Barcelona -els equips de Montserrat Tura i de Jordi Hereu- s’han posat d’acord sobre una qüestió de formes, però no menor, pel que es veu. Els militants i simpatitzants que estan en el cens d’aquestes eleccions primàries podran rebre la papereta i el sobre a domicili i, si així ho desitgen, portar ja preparat el seu vot des de casa. Expliquen els cronistes que l’equip d’Hereu es resistia a aquesta possibilitat i aquesta reticència obre alguns interrogants. ¿Pensen els partidaris de l’alcalde que el vot al seu candidat pot ser més favorable si la papereta es pren directament a la seu de l’agrupació del partit? ¿Per què?

‘Putiferi’ a la italiana. Llegeixo a La Vanguardia que Berlusconi sent “fàstic” per una fiscalia “amb finalitats subversives”. En aquest cas, prefereixo deixar l’espai del comentari a disposició de la lliure imaginació dels lectors. Serveixint-se de gust, si volen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.