Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Primàries

Jordi Hereu, alcalde,  i Montserrat Tura, aspirant a alcaldessa, comencen aquest divendres un periple de dues setmanes per les 10 seus d’agrupacions socialistes de districte, auditoris, platós de televisió i mitjans de comunicació diversos. El PSC de Barcelona obre -in extremis- un procés inèdit en la seva història: sotmetre a votació de militants i simpatitzants ni més ni menys que el seu cap de cartell electoral a l’Ajuntament de la capital. És tant com dir que el futur dels socialistes barcelonins i, potser en bona part el futur dels socialistes catalans estarà en mans, d’aquí dues setmanes, de les 12.000 persones que formen el cens de militants (minoria) i simpatitzants (majoria).

Montserrat Tura té per davant la feina d’intentar convèncer els seus coreligionaris d’allò que segons una enquesta recent difosa pel diari La Vanguardia ja hi hauria molts ciutadans convençuts: que ella pot ser l’opció més forta i amb més suport electoral que poden presentar els socialistes catalans en la batalla electoral més difícils de totes les que hauran afrontat des de 1979, les municipals de Barcelona del proper 22 de maig.

Per a Jordi Hereu, la tasca és tota la contrària. L’alcalde s’haurà d’esforçar en contrarestar una evident sensació de derrota segura o altament probable, de combatre importants bosses de desafecció i fins i tot d’un cert estat de “xoc” que sembla haver-se apoderat en els darrers temps de sectors progressistes de la ciutat.

Hereu compta amb el suport clar de la direcció de la Federació de Barcelona. Tura camina més aviat en solitari. Disposa, si de cas, d’un silenciós “Nihil Obstat” obtingut de la direcció nacional del partit al carrer Nicaragua; allà mateix on fa molt poques setmanes l’Executiva del PSC es disposava a aprovar el calendari per a llistes i candidatures ella va dir: “Potser que en parlem una mica!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.