Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Entreactes de la política

Any nou, Govern nou, oposició nova i, fins i tot en el cas d’algun conseller del  nou Govern, nova adscripció política. Tota alternança en el poder comporta generalment canvis en el planter de protagonistes. En el nou panorama polític català hi ha una mica de tot: aparicions, reaparicions i desaparicions anunciades. Algunes, anunciades directament per la lògica dels resultats electorals i  d’altres, derivades de la mateixa lògica dels vots però forçades després d’una resistència inicial que no resultava gens sostenible.

Però ara el que compta és el Govern i Artur Mas ja n’ha completat el puzle. Quatre membres de Convergència Democràtica, dos d’Unió i cinc independents, un d’ells, com ja és sabut, de militància socialista fins ara. El temps i la praxis política del nou l’Executiu diran si es tracta efectivament del “Govern dels millors” com ha anunciat reiteradament el president de la Generalitat o “el millor dels Governs possibles”, donades les circumstàncies.

El nou president català ha volgut jugar clarament la carta dels fitxatges buscant en els sectors de l’economia i de la societat persones especialment capacitades per portar a terme la gestió de cadascuna de les àrees. Bona idea la de cercar els millors, fins i tot a risc que, com ha transcendit en aquests dies, algunes invitacions a possibles consellers acabin no fructificant, ja sigui per motius econòmics o per raons d’altra mena.

Ferran Mascarell ha estat, finalment, el fitxatge estrella d’Artur Mas.  Mascarell és l’home que va elaborar el programa electoral de cultura i coneixement amb el qual el PSC i José Montilla es presentaven a les eleccions del 28 de novembre, fa exactament un mes. Era dijous, 25 de novembre quan el mateix Montilla, en un acte al Museu de la Tècnica de Manresa, proclamava que “l’economia i el coneixement” serien “el cor” del seu Govern i que per això comptaria amb “les persones més valuoses” per a fer-se càrrec d’aquestes dues àrees. En el cas de l’economia, l’home era Antoni Castells. Per al coneixement, l’aposta de Montilla era Ferran Mascarell.

Poques setmanes més tard, passades les eleccions, derrotat el PSC i clarament victorioses les candidatures de CiU, Mascarell accedeix al càrrec que el convertirà en l’executor del programa cultural d’Artur Mas i deixarà de militar, segons s’anuncia, en el Partit dels Socialistes de Catalunya.  En l’escenari de la política s’actua sovint a curt termini i de vegades no transcorre prou temps com perquè l’espectador pugui entendre del tot l’evolució de l’argument entre acte i acte.

JOSÉ MONTILLA. Acte de camapanya electoral a Manresa (25/11/2010):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.