Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Abusadors aeris fora de control

No sabem quan ni com s’acabarà el caos provocat per l’actitud de sabotatge al tràfic aeri que cometen els controladors. Trigarem dies a saber la repercussió econòmica, el mal que s’està fent a l’estabilitat i la credibilitat d’un país en un context tan advers com l’actual.

La certesa que sí podem tenir ja aquest dissabte, en mig d’un caos i una situació sense precedents a Espanya i a Europa, és que el col·lectiu privilegiat dels controladors aeris ha decidit suicidar-se socialment amb la seva actitud egoista, insolidària, xantatgista i, possiblement delictiva (si és que així ho acabés considerant la Justícia).

Passi el que passi en les pròximes hores, fins i tot en el cas en que els controladors optessin majoritàriament per tornar a la feina, la gravetat de la situació provocada no pot quedar en impunitat. No hi ha d’haver negociació possible quan aquesta està moguda únicament per la voluntat de perpetuar uns privilegis difícils de sostenir i d’entendre. És intolerable l’extorsió a l’Estat democràtic i més encara si aquesta es basa en el perjudici conscient a la ciutadania i a l’economia del país.

El Govern central farà bé en aplicar la màxima duresa que la Constitució i les lleis li permetin contra els autors d’aquesta rebel·lió corporativista. I faria malament -cometria un error polític de conseqüències imprevisibles- si li tremolés la ma a l’hora d’aplicar les sancions -acomiadaments inclosos- que sens dubte mereixen atacs contra el correcte funcionament del país, com aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.