Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Rèquiem per Caixa Girona


Foto: EL PERIÓDICO

Trist final el de Caixa Girona i la seva marca. És el que hi ha en un món financer on ja no sembla haver-hi lloc per a les iniciatives petites. Aquest dimecres, l’entitat gironina ja és història, ha deixat d’existir com a societat mercantil i com a marca de referència en la vida econòmica i social de Girona i les seves comarques.


Va resistir molt poc aquell argument apuntat des de la direcció de Caixa Girona quan es va despenjar del procés de fusió que liderava Caixa Catalunya, avui Catalunya Caixa. Segons es va dir llavors es volia evitar la pèrdua de personalitat pròpia de l’entitat.

Al cap de poc temps es van conèixer els plans d’absorció per part de La Caixa i, avui, la seu central gironina d’una entitat creditícia que acaba de fer 70 anys queda convertida en delegació provincial, la pàgina web de Caixa Girona ha deixat d’existir i ja no queda ni una sola oficina retolada amb el peixet que s’havia convertit en part del paisatge gràfic de les comarques gironines.

Dissabte passat era Sant Narcís, dia de festa gran a Girona i va ser justament el dia en que va començar la retirada de rètols i el canvi de marca. Lleig! Suposo que una certa sensibilitat local, ni que sigui per deferència després de 70 anys d’història, era del tot incompatible amb el mandat imperatiu del calendari. Oi?

0 thoughts on “Rèquiem per Caixa Girona

  1. Sí. La millor opció de futur per a Caixa Girona era fusionar-se amb Caixa Tarragona, Caixa Manresa i Caixa Catalunya per confluir en la nova CatalunyaCaixa. La segona millor opció era la que va semblar en un moment determinat que es concretava: unir-se a Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu en la nova Unnim. La tercera millor opció er la que s’ha fet realitat: ser absorbida per la Caixa. És clar que la quarta opció era encara pitjor: ser absorbida per Caja Madrid, com la pobra exnostra Caixa Laietana. En qualsevol cas, és evident que l’equip directiu de Caixa Girona no mereix cap aplaudiment i sí una clara crítica, sobretot per part de la societat de les comarques gironines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.