Profile Image

Dídac Boza

Periodista

León de la Riva i el fàstic

Impresentable, repugnant, indigne de l’alcaldia que ostenta. Definitivament, intolerable. És poc probable que un comentari com el que ha fet l’alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva (PP), sobre una ministra del Govern (o sobre qualsevol dona) l’hagués perpetrat un responsable polític a un país de cultura anglosaxona, però és segur que al Regne Unit, per exemple, ja fa temps que haurien fet dimitir a l’autor de frases i declaracions tan cavernícoles com aquestes:

“És la señorita Pepis vestida de soldado” (sobre la ministra de Defensa, Carme Chacón).

“Así nos va”
(sobre les dones en càrrecs de responsabilitat)

“Cualquier dia me acusarán de haber violado a la propia candidata (en referència a la seva contrincant del PSOE, Soraya Rodríguez) pero la verdad és que…”

Aquest cap de setmana comença a Valladolid la Setmana Internacional de Cinema (Seminci). L’escandalós alcalde, president del patronat que organitza el Festival, seurà -com correspon- a una de les millors butaques en la gala inaugural d’aquest dissabte. Atès que el seu partit no el farà dimitir, León de la Riva mereix almenys una d’aquestes esbroncades i mostres de rebuig que la gent del sector del cinema sap fer quan considera que cal. I caldria. Ens ajudaria una mica a tots a superar aquesta profunda sensació de fàstic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.