Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Mala sort per als protaurins!

El debat ha sorgit a Catalunya però el Partit Popular està decidit a portar la polèmica sobre les corrides de toros a l’arena política d’arreu les Espanyes. Els estrategues del partit de Rajoy deuen haver fet els seus càlculs el possible rendiment electorals en els comicis que s’acosten. A les municipals ja s’hi deuen trobar: es podran presentar com a autèntics defensors de la tradició torera a ciutats d’afició molt arrelada com Sevilla, per mirar d’arraconar l’adversari socialista a batre.

La campanya protaurina del PP està en marxa. Des de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho ja està en el seu paper, poc menys que el d’una heroïna de la resistència davant el jou de la prohibició “imposat” per una “majoria intolerant” al Parlament.

A Madrid, el partit de Rajoy, ha encarregat la missió a un dels seus quadres més bel·ligerants, el portaveu al Senat, Pío García Escudero. Els conservadors volen posar en problemes els socialistes de tot l’Estat obligant-los a pronunciar-se sobre la defensa de les curses de braus com a patrimoni immaterial de la humanitat.  El PP sap que és intel·lectualment impossible que la Unesco faci un reconeixement d’aquestes característiques per una pràctica que implica la tortura i mort d’un animal però tant se val. El que importa és que el PSOE voti en contra, tal i com succeirà.

Albert Rivera, des de Ciutadans no vol quedar fora de tot aquest joc identitari-tradicionalista i s’apunta  a la causa resistent fins al punt de sortir aixecat a collibè de la plaça Monumental de Barcelona. L’espectacle està assegurat i, probablement, una certa collita de vots en  determinats sectors de la societat, també.

El que no està gens clar és que aquesta estratègia dels ‘aliats polítics de la tauromàquia’ resulti beneficiosa per a la permenència de les curses de braus. Fins fa ben poc el debat quedava reclòs a Catalunya. A patir de la prohibició catalana, els col·lectius animalistes i antitaurins s’esforcen per estendre el debat, com una taca d’oli, a altres comunitats. Ara són el propi Partit Popular i altres petites formacions obertament protaurines els que animen el debat polític a tot Espanya i és el PP, precisament, qui introdueix la qüestió a les Corts Generals amb una iniciativa al Senat que té tots els números per sortir derrotada.

Res millor podrien esperar els antitaurins. Probablement ni els més optimistes podien somiar que la seva causa entrés en l’agenda política com ho està fent. El camí cap a l’eradicació total de la barbàrie taurina pot semblar encara llarg, però s’escurça. Afortunadament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.