Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Artur Mas blanquejant el pati

Per molt que hi estiguem avesats i que tinguem assumit que ni l’espontaneïtat i ni la frescor de gestos o idees no són precisament les qualitats més abundants entre la classe política (aquí i arreu del món), no deixen de cridar-nos l’atenció les gesticulacions excessives. A vegades la impostura dels dirigents ‘canta’ i això passa especialment quan aquests són aspirants directes al poder i quan s’acosten les eleccions.

Artur Mas va deixar que el passegessin aquest dissabte passat a ‘La noria’ de Telecinco. El programa que condueix Jordi González té la virtut de liderar audiències i d’allibera consciències, les d’aquells espectadors més refractaris a la telescombraria de plató.

‘La noria’ ha tingut l’audàcia de blanquejar el seu pati de safarejos, combinant la seva freqüent extracció de vísceres en directe i les seves ‘entrevistes’ pagades a famosos i famosoides amb debats polítics i, ara també, amb polítics convidats. No hi ha millor ocasió que una campanya electoral per aconseguir la complicitat dels polítics, deuen haver pensat (encertadament, pel que sembla en el cas d’Artur Mas) els responsables del programa i de la cadena multi-pati. Clar que una intervenció telefònica del president Montilla, el dia de la manifestació post-sentència de l’Estatut, constituïa el precedent perfecte.

A
CiU, Mas i els seus assessors no semblen haver-hi dubtat gaire, a jutjar per la comoditat que el líder convergent va exhibir en el plató del programa. Si és l’emissió televisiva més vista a Catalunya (igual que a Espanya, perquè en això del sofà de casa i de la tele hi ha poques distincions) ¿per què no entrar-hi de debò? ¿per què no jugar-hi amb totes les conseqüències i passar-hi la recollidora de vots? ¿Com renunciar a mostrar-se davant un públic segurament poc consumidor de diaris i d’informatius, però indubtablement nombrós?

Això sí, ‘La noria’ no és qualsevol cosa i s’ha de preparar a consciència. El líder es mostrarà simpàtic, obert, molt ‘de la conya’, combinant populisme i cultura en les dosis precises. No dubtarà a l’hora recitar amb  ‘Le Petit Prince’ en un perfecte francès de Liceu francès o en citar el “Diccionario Marítimo Español” (“español, no catalán”, segons s’encarregarà ell mateix de remarcar) per abonar el desgast polític de Zapatero. I gira la sínia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.