Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Benvinguda Mrs. Obama

Ja em perdonaran aquells que considerin excessiva la comparació, però si “Bienvenido Mr. Marshall”, film genial de Luis Garcia Berlanga (1953) va ser una caricatura del franquisme feta en ple franquisme, molt em sembla que la primera dama dels Estats Units i les seves vacances a la Marbella de 2010 poden donar lloc a una mena de ‘remake’ que es podria titular ‘Benvinguda Mrs. Obama‘. No estic segur que els Obama o aquells que els assessoren hagin encertat amb l’elecció d’aquest destí vacacional. ¿És bona idea que Michelle i la seva filla passegin el seu ‘glamour’ presidencial americà pels mateixos escenaris habituals de les altes ambicions i de les baixes passions que hem conegut en els darrers anys, entre cròniques judicials i programes de safareig?

Els fervorosos seguidors de la sèrie ‘El ala oeste de la Casa Blanca‘ pagaríem almenys el preu de tota una temporada per conèixer detalls dels preparatius d’aquest viatge de la família presidencial a la Costa del Sol. Quin grau i quin tipus d’informació hauran valorat abans d’organitzar tot l’operatiu? Quins consells (si és que s’han demanat) s’ha rebut de les autoritats espanyoles? Han tingut en compte la imatge i les històries ‘made in Marbella’, la omnipresència de periodistes i pseudoperiodistes del cor i altres vísceres humanes? Per què Marbella? Per què no instal·larse a Mallorca,  avesada com està l’illa balear a grans operatius de seguretat per la presència de la família reial i a on es desplaçaran de tota manera Michelle i la seva filla Sasha per a fer la corresponent visita de cortesia?  En cap moment no es van contemplar com a possibilitat la Costa Brava i la seva idoneïtat evident per al relax estiuenc?

De tota manera, ben poc deuen importar a l’opinió pública dels Estats Units els bodevils d’una localitat, molt famosa per les nostres latituds, però segur que inexistent en l’imaginari de la pràctica totalitat dels nord-americans.

L’esdeveniment que suposa la presència de la senyora Obama tindrà certa repercusió internacional però és més aviat domèstic, local. S’han posat a punt l’enllumenat públic, l’asfaltat, la jardineria i la neteja dels carrers. Rebuda al que seria l’estil Berlanga 2010. Potser algú ha decidit arribada l’hora de substituir el pollastre a la Pantoja per l’indiot estil Obama.

¿Aconseguirà
Marbella rentar un pèl la seva imatge i adquirir una mica de ‘glamour autèntic’ per deixar en segon terme l’empatx ‘cutre’ d’exalcaldes i de ‘cantoras’?

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/6qbPazY5hAI&hl=es_ES”]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.