Profile Image

Dídac Boza

Periodista

8-J: més enllà del cabreig

Al mal humor se li ha de donar sortida. És podria dir que forma part del ‘pack’ de supervivència psicològica de l’ésser humà. El cabreig i la preocupació dels funcionaris públics a Catalunya, a tot Espanya, arreu d’Europa és lògic i comprensible. Avui -aquest dimarts 8-J- podrem mesurar la intensitat del cabreig, ho veurem en la quantitat de cadires buides a les oficines i dependències públiques o en el volum i el to que tinguin les manifestacions al carrer.


La qüestió serà comprovar si som capaços, tots plegats, de mirar (i de veure-hi) més enllà del cabreig col·lectiu?

Interpretaran correctament els sindicats el que hi hagi al darrere del seguiment de la vaga (sigui majoritari, moderat o baix)? Seran sensibles els governs (el de la Moncloa i el de la Generalitat) a la protesta dels empleats públics? Tenen algun marge els governs per suavitzar l’ajust?

I quin marge tenen els sindicats. Es poden veure forçats pels seus quadres a convocar una vaga general sense estar gaires segurs ni del seu èxit ni de la seva conveniència social i política?

Quines conclusions i quina estratègia extraurà el Partit Popular de la vaga d’avui i d’una possible vaga general? Com ens aniria a tots en aquesta crisi, inclosos els sindicats, amb un govern del Partit Popular? Serien diferents les mesures? Faria el PP tisorada més suau?

Tot això que passa és fruit només d’una mala conjuntura o ens estem jugant molt més que el poder adquisitiu dels propers 18 mesos? Es vol aprofitar la crisi per liquidar l’Estat del benestar o prendre mesures per preservar-lo?

Avui cadascú donarà sortida al seu cabreig o a la seva angoixa com li sembli més útil i oportú, però totes aquestes preguntes segueixen demanant respostes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.