Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Temps durs, respostes difícils

Són temps durs. Època que posa a prova moltes lleialtats, conviccions i solidaritats. Tot i tots s’agiten en crisis com aquesta. En les pròximes setmanes i mesos veurem com resisteixen o sucumbeixen determinades posicions; com evoluciona la relació entre col·lectius socials diferents segons li vagi a cadascú ‘la festa’. Una de les pitjors conseqüències de les crisis és la separació radical entre uns (aquells que la pateixen més durament) i els altres (aquells que poden resistir).


Vindrà una reforma laboral necessària però que no agradarà a ningú; segurament ni al Govern que ara l’estudia i després l’aprovarà. Vindran assemblees i protestes. Després vindrà l’aplicació del que s’aprovi. Novament assemblees, negociacions.

Immersos tots en el laberint, qui més qui menys es trobarà en una cruïlla mental i haurà de decidir: “Estic disposat a reduir jornada perquè un company conservi la feina?” “Puc entendre que em retallin el sou per poder mantenir les pensions o els subsidis d’atur o perquè la meva empresa sobrevisqui?” “Sóc capaç de revisar el meu estil de vida i ajustar-me a la nova situació?”

Són temps de moltes preguntes però de poques respostes fàcils. En pròximes setmanes uns i altres ens plantejaran debats simplificats i ens reclamaran que responguem ràpidament i simple (reforma sí, reforma no; vaga sí, vaga no). No és tan senzill. Aquesta vegada, no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.