Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Rajoy i la memòria mallorquina

Quina poca gràcia deuen fer les hemeroteques en determinats casos. “Intentarem fer a Espanya el que Jaume i tots vosaltres vau fer a Balears”, va dir solemnement Mariano Rajoy el mes de novembre de 2004 en el congrés del PP balear.


Quina frase més poc afortunada ! Quanta ràbia li deu fer al mateix Rajoy llegir aquella declaració grandiloqüent avui al costat de les notícies judicials sobre l’expresident balear Jaume Matas, imputat per nou presumptes delictes. A vegades els discursos fets en calent en un miting es demostren no només excessius sinó també, i sobretot, imprudents.

El discurs oficial del PP sobre Matas ha canviat, lògicament, de forma radical. Avui Rajoy no en parla. El líder del PP mantenia la boca closa quan aquest dimecres alguns periodistes intentaven treure-li algun pronunciament. Els seus companys de partit a les illes ho tenen una mica més complicat per escapar-se’n i tenen una resposta tipus per a aquest cas: “Matas pertany al passat i no hem de mirar pel retrovisor”. Hi ha un abisme (o dos o tres) entre aquella imatge heroica del Matas 2004 i el retrat actual d’un àngel caigut, un altre que cau definitivament de la vida pública balear, en poques setmanes.

Déu n’hi do com està el cementiri mallorquí de ‘prínceps’ i ‘ princeses’. No es d’estranyar que Rajoy prefereixi no mirar pel retrovisor (amb permís de les hemeroteques, és clar).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.