Profile Image

Dídac Boza

Periodista

La mirada de l’Albert

Quan fa tres mesos ens va assaltar la notícia del segrest dels tres cooperants de Barcelona Acció Solidària, jo apuntava en aquest mateix espai fins a quin punt arriba a colpir un cas com aquest al mateix periodista que ha de fer conviure la seva funció d’informador amb el sentiment personal. Òbviament no mires el cas de la mateixa manera quan un dels protagonistes, una de les víctimes del segrest, és algú amb qui has tingut l’oportunitat de compartir hores, feina i moments.


Avui, amb la foto difosa pel diari El País, facilitada pels segrestadors de l’Albert i el Roque (fins fa dos dies també de l’Alicia), em veig en la necessitat de completar aquella impressió. Res no es comparable al moment en el qual et trobes davant els ulls amb una imatge, una mirada, una expressió com la que mostra l’Albert en la fotografia feta per Al Qaida. Per molta voluntat i empatia que s’hi posi, penso que és completament impossible posar-te en la pell de qui està patint captiveri des de fa més de cent dies, lluny dels seus i privat de la seva pròpia condició humana, per molt correcte que sigui el tracte que rep.

Honradament, crec l‘únic que es pot fer és deixar clavada la vista en aquesta terrible mirada de l’Albert, callar i esperar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.