Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Les pensions, Zapatero i els missatges

A la vista dels fets podríem convenir que davant d’una crisi econòmica com la que patim els marges d’actuació d’un govern és petita. Sí és difícil lluitar contra aquest vendaval depressiu que s’ha apoderat  de l’economia mundial per als Estats Units i per la Unió Europea, com no ho ha de ser per al govern d’Espanya?

Però una cosa és la dimensió del problema i una altra que l’actuació i els missatges per donar-hi resposta estiguin a l’alçada de les circumstàncies. Des del punt de vista dels missatges i de les propostes, el Govern Zapatero està cometent errors gravíssims de turpitud. La cerimònia de la confusió que estem veient en els darrers dies -particulament en les últimes hores- al voltant de la jubilació i del sistema de pensions porta a pensar que és difícil fer-ho pitjor a l’hora de comunicar o d’obrir debats tant importants i sensibles com és el de les prestacions per jubilació.

En quatre hores, Moncloa va haver d’enviar a Brussel·les una segona segona versió del pla d’estabilitat (que són les garanties que Espanya presenta davant el sistema financer per assegurar que és solvent i que podrà pagar els seus crèdits). El motiu: s’havia “colat” una al·lusió a una hipotètica revisió del sistema elevant de 15 a 25 els anys de cotització necessaris per calcular la quantia de les pensions.
Tant si ha estat una ocurrència o un error com si s’ha tractat d’un globus sonda per obrir el debat, els conseqüències sobre la ja malmesa confiança econòmica són terribles.

Zapatero no és culpable de la crisi però sí és el responsable de la resposta que en doni el Govern.

En sectors del mateix Govern i del PSOE comencen a alertar sobre els missatges que està percebent la societat espanyola. No és d’extranyar que així sigui, perquè aquells que demostren tenir molt clar el mal que tot això fa en la confiança dels ciutadans són -òbviament- els dirigents del Partit Popular. Esperanza Aguirre no ho ha dubtat ni un moment: urgida per tapar les seves pròpies vergonyes de lluita acarnissada pel poder dins del PP, la presidenta madrilenya s’ha llançat en tromba verbal a reclamar eleccions generals avançades.

L’Aguirre va al seu rotllo. Però el Govern Zapatero, de quin rotllo va?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.