Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Acte responsable i lloable de la premsa catalana

[pureHTML] [p] [/p][p]”Es imposible decir más falsedades con peor intención en menos espacio”. Aquesta resposta a l'editorial conjunta de tots els diaris editats directament a Catalunya, publicada per un altre rotatiu força conegut ja per una línia informativa més aviat erràtica, una trajectòria de crispació anticatalana i anti tot el que no sigui l'estratègia política dels sectors més durs dins del centre dreta espanyol, és la prova definitiva: l'article que aquest dijous publiquen dotze capçaleres de premsa a Catalunya és no només subscrivible al cent per cent sinó que a més a més està ben fet. Poques vegades com aquesta veig tant escaient la frase feta castellana “ladran, luego cavalgamos” (Nota: és totalment voluntari el fet de no esmentar ni enllaçar el mitjà de la reacció. A aquestes alçades ja no cal i és millor deixar que en facin la propaganda el seu director, els seus accionistes, els seus seguidors, o els seus responsables a Catalunya, si poden)[/p][p]El fet sense precedents que tota la premsa catalana parli amb una sola veu és una mostra que els advertiments que en els darrers dies està fent el president Montilla al voltant de la propera sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i al qual es van afegint veus de la societat civil catalana no és fruit ni de tàctiques preelectorals d'un partit o d'un altre ni al fet que el cap del Govern català i líder dels socialistes catalans estigui “presoner dels nacionalistes”, com de forma esbiaixada sostenen en converses de cafè persones de sectors tant conservadors com progressistes a Madrid i altres punts d'Espanya.[/p][p]L'editorial conjunt dels diaris és un missatge molt clar per als polítics catalans. Unitat, consens, i posada en valor d'allò que uneix les posicions d'uns i altres. Entre els diaris que aquest dijous publiquen i signen l'article hi ha, a ben seguir sensibilitats editorials ben diferents: autonomisme, federalisme, sobiranisme, monarquia, república… Però tothom està d'acord alertar sobre l'altíssim risc institucional i polític que representaria un xoc entre la voluntat dels parlaments i del poble de Catalunya i la decisió de 10 magistrats en una situació de legitimitat més que qüestionada.[/p][p]Nota: En una tertúlia radiofònica d'aquest matí, el periodista Àlex Salmon, ho ha passat realment malament intentant justificar la posició del seu diari. Els meus respectes per Àlex Salmon, malgrat tot.[/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Acte responsable i lloable de la premsa catalana

  1. Estic absoltuament d’acord tant amb l’editorial com a la denúncia del paper crispador del diari El Mundo, i d’altres. Ja està bé!

  2. Ara ens trobaran malintencionats, insolidaris, conspiradors, crispats, sospitosos de tanta coincidència, manipuladors, presionants … parlaran del sagrat, del constitucional, d’independència, de serenitat, d’Espanya, del bé que estavem calladets i del sumsumcorda … però hauran d’ofegar-se en els seus propis vómits …
    Que la sagrada espanyolitat que els il·lumina s’apiadi d’ells perquè la perverteixen fins l’extenuació … i aixó, tard o d’hora, els passarà factura!

  3. Visca Catalunya, visca l’Espanya plural i a la galleda de les escombraries diaris “basura” com aquest que ara es fa l’ofès i intenta ofendre amb la seva vomitera. Pedro J. ofega’t en el teu propi vòmit, imbècil !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.