Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Sí a la reforma legal de l’avortament, sense pors ni “inquietuds”

[pureHTML] Desenes de milers de manifestants. No entrarem en el joc absurd de si 250.000 o  un milió o fins i tot dos milions, xifra aquesta última sostinguda pels organitzadors. És evident que hi havia molta gent i que l'Església catòlica i el Partit Popular tenen gran capacitat per omplir els carrers de Madrid quan volen.
Publiquen avui alguns cronistes polítics, generalment molt encertats i d'anàlisi molt afinada que el PSOE ha quedat “inquiet”, preocupat per la magnitud de la marxa anti-avortista.   Inquietuds i preocupació probablement motivades per la certesa que, més enllà de l'excusa de l'avortament, l'estratègia de la dreta amb suport episcopal és la de intentar mantenir el Govern arraconat a la cantonada de la crisi i del descontent social.

El missatge dels ciutadans laics, progressistes i defensors de les llibertats individuals i col·lectives adreçat al Govern Zapatero ha de ser molt clar: “Endavant amb valentia, sense por, sense passos enrere!”. Mai les llibertats en aquest país i en d'altres s'han obert camí sense que els sectors més reaccionaris s'hi revoltin amb totes les seves forces.

La reforma de la legislació sobre l'avortament que ha plantejat el Govern central obeeix a la necessitat de donar més garanties a les dones, als metges i manté perfectament definits els límits legals on es permet la interrupció voluntària de l'embaràs. Del que es tracta és de donar seguretat jurídica i de respectar la llibertat de les dones a escollir com gestionen o deixen de gestionar la seva maternitat.

Si hi ha majoria suficient al Congrés dels Diputats (i sí que n'hi ha) no hi ha por ni inquietud que valguin davant actituds cavernícoles o hipòcrites, perquè no es pot qualificar d'una altra manera donar suport a una manifestació on es cridava no ja contra la reforma prevista sinó contra tot dret a l'avortament, després d'haver estat vuit anys al govern -quatre dels quals amb majoria absoluta- sense haver mogut la llei ni una sola coma.  [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.