Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Gürtel: la bomba de l’aznarisme ha esclatat a les mans de Rajoy

[pureHTML]

'Bomba Gürtel', 'Gürtel en abierto', 'Francisco Correa, Don Vito', 'La red Gürtel se extiende por el PP'… Tots els mitjans informatius d'Espanya (amb la ja coneguda execpció de Canal9) van plens de l'onada expansiva que ha suposat l'aixecament del secret de sumari per una part de les diligències sobre la trama de corrupció de les empreses Correa que esquitxa àmpliament dirigents i responsables del Partit Popular. Finalment l'aznarisme ha esclatat en mans de Mariano Rajoy.[/p]

El president del Partit Popular no podrà esperar gaire més a reaccionar, amb paraules i amb fets, davant d'una realitat que s'imposa. “Anem bé”, diu Rajoy aferrant-se a les enquestes sobre intenció de vot publicades en els darrers dies. “Anem bé!” (en sentit sarcàstic) deu pensar interiorment el líder del PP i molts dels seus dirigents i militants en veure l'extensió de la taca d'oli d'irregularitats que, pel que s'està coneixent ara, va néixer des dels inicis de José Maria Aznar al poder, en els anys 90, i que Rajoy no ha estat capaç d'eliminar o controlar. Rajoy va sobreviure al txapapot provocat pel Prestige l'any 2002. Ja veurem com se'n surt, d'aquest. [/p]

A més del component gravíssim de la presumpta desviació de diners públics per a fins o destinacions privats o de partit, el cas Gürtel té una component no menys important, pel que fa a la sensibilitat de la ciutadania: és barroera, hortera. Tot el que es va coneixent és profunda i tristament groller. Rellotges i cotxes de luxe per al secretari general del PP a València, instruccions descarades als advocats per intentar salvar els diners desviats a Suïssa, apel·latius com 'Don Vito' per al capo di capi (Francisco Correa), anotacions comptables on apareix el gendre de l'expresident del Govern… Avui, llegint escoltant i mirant els mitjans de comunicació és inevitable la sensació d'estar situats al mig d'un festival de corrupció, que ja ha depassat de molt l'anècdota dels vestits de Francisco Camps i del 'suborn impropi'.[/p]

Com a símbol de la grolleria, em quedo amb l'última resposta xulesca de Camps a un periodista, hores abans que es destapés tota la porqueria continguda en el sumari: “Nos apoyamos todos, yo le apoyo a usted (el periodista) que lo está haciendo muy bien”.[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.