Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Toc d’atenció del CAC

[pureHTML]

 [/p]

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha citat els màxims responsables executius de TV3 i de la CCMA perquè expliquin l'episodi de l'encadenat de programació que es va poder veure dijous passat per la primera cadena autonòmica entre el missatge del president de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional i una aparició especial de “l'altre president Montilla”, el que ens ensenya cada setmana el 'Polònia'.[/p]

No és la intenció d'aquest post la de dramatitzar, i molt menys la de criticar la feina del company Sergi Mas, que fa pocs dies deia la seva sobre aquest episodi al seu bloc. Però el que ha passat mereix un cert toc d'alerta i no ha d'estranyar ningú que l'ens regulador pregunti a les persones que dirigeixen la televisió pública què és el que va passar aquell dia o a quin criteri es va atendre a l'hora d'emetre la continuïtat de la manera com es va fer.[/p]

La direcció de TV3 va demanar disculpes l'endemà, en una nota llegida al 'Telenoticies', però això no impedeix que el Consell de l'Audiovisual compleixi amb el paper que li assigna la llei.[/p]

Atenció perquè aquí estem davant d'una ratlla molt fina. Com a consideració general hem de celebrar que un programa com 'Polònia' hagin obert finestres d'aire fresc i lliure per parodiar els polítics o el que calgui. No està de més recordar que un programa de característiques semblants no havia estat possible en la televisió pública catalana d'etapes anteriors. Però hi ha un límit de respecte institucional que el servei públic de televisió ha de respectar i jugar amb el dia i el moment en el qual el president del país s'adreça als ciutadans amb motiu de la diada Nacional estaria fora de lloc arreu d'Europa. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.