Profile Image

Dídac Boza

Periodista

El ‘simulacre’ d’Arenys de Munt

[pureHTML] [p]”Catalunya, capital Arenys de Munt” clamava amb entusiasme, aquest diumenge al vespre, l'alcalde de la població, Carles Móra. Una exageració, en tota regla, mogut segurament per la satisfacció d'haver gaudit d'una atenció mediàtica i un protagonisme impensats fins ara a una població que no arriba als 8.000 habitants.[/p][p]S'ha de dir clarament que la d'Arenys de Munt ha estat una experiència cívica i festiva sense incidents ni grans dramatismes i que tant el organitzadors de la consulta com els responsables del dispositiu policial preventiu desplegat pel departament d'Interior de la Generalitat han fet bé la seva feina en aquest sentit. Però si volem analitzar objectivament les coses convindria no oblidar que això que tots els mitjans hem seguit amb tanta expectació i dedicació durant les últimes hores ha estat ni més ni menys que un simulacre.  A diferència dels incendis, els simulacres, apart del fet que acostumen a sortir bé, tenen l'enorme avantatge que mai ningú no s'hi crema.[/p][p]L'experiència ha permès a dirigents polítics dels partits independentistes i/o sobiranistes passejar-se entre ciutadans motivats per la causa i animats per una iniciativa audaç meitat reivindicativa, meitat festiva i tot això sense cremar-se. El simulacre d'Arenys ha sortit bé i en política, tot el que surt bé, es susceptible de ser explotat, sobretot quan s'entra en un curs polític que ens conduirà a unes eleccions, la tardor de l'any que ve. Per això és molt probable, com ja s'anuncia, que hi hagi noves consultes-simulacre. ERC i CDC ja s'hi apunten.[/p][p]En democràcia cadascú és lliure d'interpretar políticament allò de “la sobirania resideix en el poble”. Però, tocant una mica de peus a terra, i amb tot el degut respecte, sembla assenyat recordar que la sobirania de TOT Catalunya no resideix en el poble d'Arenys. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.