Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Rectificació sensible però…

[pureHTML]

No hi ha dubte: l'acord parlamentari entre el PSOE i els altres partits d'esquerres que estén l'ajuda de 420 euros als aurats que hagin esgotat el subsidi des de l'1 de gener és una rectificació. El propi Govern central que ara avala aquestes dimensions de l'ajuda, la va rebutjar abans de les vacances d'estiu, quan els sindicats la reclamaven en aquelles negociacions que intentaven una concertació social però que la patronal va fer saltar pels aires. La rectificació d'errors o de posicions que a la fi es revelen equivocades sol ser basant ben acollida socialment en alguns àmbits de la vida, generalment en la vida privada. En política, en cavi, rectificar acostuma a comportar algun tipus de penalització, més elevada -es clar- si qui rectifica és qui governa i, més encara, si la correcció té a veure amb la política econòmica.[/p]

Segons algunes informacions la rectificació sobre l'ajuda per als parats sense subsidi és cosa personal de José Luis Rodríguez Zapatero i que el 'canvi de xip' li sobrevinguè en tenir notícia que davant el primer anunci de l'ajuda, molts aturats de llarga duració van omplir esperançats les oficines d'ocupació, per sortir-ne decebuts poc després en saber que l'univers del nou subsidi no anava més enllà de l'1 d'agost. Si és com ens ho expliquen, el president del Govern demostraria tenir la sensibilitat social i el cert grau d'humilitat que caldria esperar de qualsevol que ocupa el càrrec més important en la governança del país. Llàstima de la torpesa comunicativa d'un president del Govern i d'un Executiu que amb diverses anades i vingudes fan que quedi en segon terme allò que ja s'ha fet en positiu per afrontar la crisi amb resultats palpables (pla E d'inversions als municipis, pla renove de cotxes…)[/p]

La crisi és dura i en temps de recessió l'opinió pública no està per gaires romanços. A més d'actuar amb eficàcia , cal fer-ho amb finezza i sense oblidar que l'oposició no sent la obligació de mostrar comprensió ni misericòrdia davant els errors tàctics de qui governa. [/p]

[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.