Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Serveix d’alguna cosa parlar de canvis al Govern?

[pureHTML] Si hi ha un terreny pantanós en política aquest és sens dubte el de les possibles remodelacions de Govern. Resulta del tot arriscat elucubrar sobre decisions que en qualsevol Govern (tant si és molocolor com si es tracta d'una coalició) depenen d'una persona, el president. Especular amb remodelacions de Govern té alt risc periodístic quan es tira de rumors  (i fa setmanes que hi ha qui s'hi dedica Internet) però també és molt arriscat quan qui ho fa públicament és un polític  -ni que sigui amb to de suggeriment- des d'una de les formacions que formen part del Govern. El president d'ERC, Joan Puigcercòs, ha llançat la idea aquest diumenge i ell sabrà el risc que assumeix. Si al final Montilla no toca cap conseller  algú malintencionat podria interpretar que les propostes del líder segon partit del Govern no són escoltades. Ja se sap com són les coses quan s'està -com estem ja, de facto- en campanya electoral.

Les remodelacions de Govern es fan, no s'anuncien. Anunciar canvis abans de fer-los acostuma a ser font de problemes per a tots els implicats, començant per qui en parla, encara que aquest fos el mateix president que les ha de decidir (recordi's aquella remodelació frustrada del Govern de Pasqual Maragall).

Quina utilitat té per a un polític especular amb possibles canvis en l'Executiu? A més de córrer el risc d'equivocar-se, es pot estar donant munició a l'adversari polític i, sobretot, es col·loca el focus de l'atenció política en un aspecte que, probablement és el que menys preocupa i motiva la ciutadania.

El president Montilla no és gaire amic de sacsejos. Ho diuen els que hi estan més a prop i ell mateix n'ha donat algunes mostres al llarg d'aquests prop de tres anys de Govern. [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.