Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Bombers, herois

[pureHTML] [p] [/p][p]Fugir del foc és, segurament una de les reaccions instintives bàsiques de l'ésser humà. En això tampoc no som gaire diferents de la resta de les espècies animals. Per això sempre m'ha impressionat el paper i el valor dels bombers. Poques feines com aquesta demostren la capacitat d'alguns humans de lluitar contra el seu propi instint.[/p][p]Catalunya ha perdut quatre bombers en l'incendi de la Terra Alta i en el moment d'escriure aquest post, hi ha motius per témer per la vida d'un dels ingressats a la Vall d'Hebrón amb cremades gravíssimes. Sovint s'abusa de les paraules grandiloqüents i de les exageracions. Ho fem molt els periodistes (“històric”, “caos”, “…del segle”) Però hi ha vegades en que sí resulta just i ajustat aplicar grans paraules o qualificatius nobles als protagonistes de l'actualitat.[/p][p]No tinguem vergonya de parlar d'herois, per referir-nos als bombers que han perdut la seva vida per intentar evitat que es perdin altres coses, entre elles el parc natural dels Ports. Arribaria a dir que el reconeixement públic i oficial als bons, al herois, és no només un acte de justícia sinó fins i tot una necessitat de la societat en determinats moments de crisi (la dels valors i la dels diners). Tota societat necessita herois i aquests ho són. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.