Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Aquella Lluna de 1969

[pureHTML] Escoltava aquest cap de setmana el meu amic i antic company a la Cadena SER Isaías Lafuente intentant reconstruir els seus records difosos records infantils d'aquell 20 de juliol de 1969. Ell tenia cinc anys. Jo en tenia quatre i mig i, òbviament el que en queda a la meva ment és molt vague. Si que puc recordar un temps on la cursa espacial estava present a tot arreu. Als jocs infantils, als programes de la tele, per a nens i per a grans. Recordo perfectament, això sí, un àlbum de cromos -el primer que vaig omplir a la meva vida- dedicat a la proesa dels homes de l'Apolo XI, Armstrong, Collins i Aldrin, però probablement aquell àlbum el vaig tenir uns mesos més tard, segurament ja entrats en 1970.

És curiós però aquell petit pas per l'home i gran per la humanitat, no era sinó una novetat més -tant espectacular com tantes d'altres- per a un nen de quatre anys i mig que, el 20 de juliol de 1969 només feia exactament un mes que vivia a l'entorn metropolità d'una Barcelona que creixia amb no gaire control en aquella època. Els contrastos eren tots massa forts. En poques setmanes, aquell nen de encara no cinc anys, havia canviat el seu plàcid pati rural a més de mil quilòmetres per un barri de Santa Coloma en procés de construcció ple de nens que jugaven a astronautes sobre solars de terra roja.

Aquella era la meva Lluna particular. El meu descobriment històric, l'estiu de fa 40 anys. [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.