Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Tempestes, polvorins i “cabronades”

[pureHTML]

Primer apunt d'avui: El millor que s'ha de fer respecte a la pestilència de determinada premsa editada Madrid sobre el suposat tracte de favor a Catalunya en el finançament és, senzillament, ignorar-la. La ignorància és l'actitud més intel·ligent quan el periodisme es deixa de fer amb la intenció d'informar o d'expressar legítimament un punt de vista editorial, sinó que obeeix a una voluntat clara i contundent de destruir.[/p]

Res més. No cal afegir ni una sola paraula. Ni cites, ni enllaços, ni res que contribueixi a alimentar un monstre que, com ja hem vist altres vegades, acabarà morint per inanició.[/p]

És molt més interessant enfocar la nostra lupa cap a una altra banda. ¿Per què després d'escoltar les últimes declaracions de dirigents del PP, començant pel seu president, Mariano Rajoy, hom té la sensació que hi ha a dins del partit del centre-dreta espanyol una mena de polvorí que pot esclatar en qualsevol moment?[/p]

Apunts d'interès que convé retenir davant possibles esdeveniments:[/p]

  • Rajoy decideix trencar el silenci i fer callar les veus internes i externes que pensen o sospiten que el tresorer i senador Luis Bárcenas, presumptament implicat en el cas Gürtel, està fent xantatge a la direcció del partit o al seu propi president.[/p]

  • El president del PP diu també que “no sap” o “no li consta” si Bárcenas s'ha endut documents de la seu central del PP a Madrid.[/p]

  • Alguns documents sobre la trama que formen part del sumari parlen de “Luis el cabrón”, apel·latiu que podria referir-se a Bárcenas. Són diverses les veus que veuen molt probable que en aquest cas es produeixi alguna “cabronada” (suposadament, un moviment de peces per part de Bárcenas) [/p]

  • Esperanza Aguirre, en plan heroïna del 2 de Maig, desafia públicament Bárcenas a que faci pública qualsevol informació que tingui sobre ella. [/p]

  • Cas Francisco Camps. Rajoy segueix dient que creu que el president valencià va pagar els seus vestits però comença a minimitzar el cas per si la Justícia determinés que hi ha hagut delicte: “La pena pel suborn impropi són 2.500 euros. És evident que Camps porta quatre mesos pagant una pena molt superior, i la pena de la banqueta (dels acusats) és molt més gran que aquests 2.500”.[/p]

La tempesta del finançament no durarà gaire. Aquesta, del cas Gürtel-Camps, no sé pas…[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.