Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Ha guanyat el PP, però quin?

[pureHTML] [p] [/p][p]La dreta ha guanyat les eleccions europees pràcticament arreu d'Europa. Catalunya és una de les poques excepcions. A Espanya ha guanyat, indubtablement el PP. Els rivals interns de Mariano Rajoy al seu propi partit ja poden anar perdent tota Esperança de substituir-lo com a candidat a les pròximes eleccions generals.  ¿Però, quin és el PP que ha guanyat? ¿De quin dels diversos Marianos Rajois que hem conegut estem parlant ara?

¿Ha guanyat el Rajoy del discurs agre i faltón que tant es va prodigar la legislatura passada i que ha revifat aquesta passada campanya? ¿Estem parlant del PP que reivindica públicament Aznar com fa Jaime Mayor Oreja? ¿Ens hem de referir a aquell que qüestiona l'estat autonòmic com hem escoltat aquests dies d'Aleix Vidal-Quadras? ¿Parlem potser d'un PP que, igual que el cardenal Cañizares, considera més greu l'avortament que els abusos a menors? (Mayor Oreja coincideix amb jerarca de l'Església catòlica)

¿O, per ventura, ens trobarem un altre PP i un Rajoy diferent? Aquell mateix que vam poder veure als jardins de Pedralbes fa només un mes i mig i que fins i tot va jugar a que semblés possible la retirada del recurs contra l'Estatut al Tribunal Constitucional.
Quan el PP hagi digerit la seva eufòria haurà de determinar què vol ser quan sigui gran, és a dir, què vol fer durant els tres anys vinents. Els populars saben que tres anys és el temps que falta per a les eleccions generals per molt que llancin el fantasma de la moció de censura o reclamin al Govern Zapatero que plantegi una moció de confiança. A hores d'ara, cap dels grups minoritaris del Congrés dels Diputats no està disposat a donar suport a una eventual moció de censura presentada pel PP que tregui Zapatero de la Moncloa per entregar-ne les  claus a Mariano Rajoy. Les coses no van així.

Un gir al centre i, sobretot, un canvi radical en la política autonòmica que passés per retirar la impugnació de l'Estatut de Catalunya podria posar les coses més fàcils a Rajoy si els resultats de les eleccions de 2004 fessin possible una majoria entre el PP i els nacionalistes catalans.  Les eleccions europees d'aquest diumenge han evidenciat que el PP té un tap que li impedeix créixer a Catalunya. La pregunta és: ¿permetran alguns dels companys de files de Mariano Rajoy que el president del partit intenti treure el tap?[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.