Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Apunts de ‘jardineria aplicada’

[pureHTML]

 [/p]

No sé pas què ha passat. No tinc clar en quin moment les seccions d'economia dels diaris es van convertir en una mena de manual de jardineria. El cas és el que la teoria dels brots verds ha fet fortuna. Millor dit: triomfarà de debò si es confirma la tendència de frenada de l'atur que ha despuntat aquest mes de maig passat.[/p]

La prudència fa aconsellable no baixar la guàrdia i, més encara, no llançar-se a càntics de victòria. En els propers mesos veurem si les xifres d'atur registrat al maig marquen o no un canvi de tendència. Comprovarem també si, com sembla, estem començant a recollir els fruits del fons d'inversió local, els diners que l'Estat ha transferit als ajuntaments per finançar obres als carrers o als equipaments.[/p]

La construcció ha estat la gran fàbrica d'aturats durant els darrers mesos. Ara sembla que bona part de la frenada de l'atur del mes de maig es produeix precisament en aquest sector. L'economia espanyola ha estat excessivament exposada al totxo i els ingressos de moltes famílies han vingut directament de la construcció. Per això és evident que convindrà, encara durant força temps més, seguir alimentant l'obra pública municipal amb diners de l'Estat. Els municipis ja pensen en els projectes que presentaran al nou fons d'inversió local de l'any que ve. Els efectes són clars: es genera ocupació directa i, de pas, es dóna una mica d'oxigen financer als ajuntaments bona falta els fa.[/p]

No és una solució estructural i, segons diuen aquells que en saben, l'economia exigeix canvis profunds i fins i tot radicals. El Govern de l'Estat ha fet de jardiner i el seu fons ha actuat com a fertilitzant per aconseguir que apareguin els famosos brots verds. La jardineria demana paciència, perseverança i també una mica d'inspiració creativa per part del jardiner. Esperem que duri.[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.