Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Les paraules d’ETA, material de rebuig

[pureHTML] Diu ETA, utilitzant com a tribuna el diari que se suposa que considera més “adequat”, que tindrà “una nova estratègia abans de l'estiu”. La història dels darrers anys està plena de comunicats, entrevistes i filtracions a través dels quals la banda terrorista trasllada les seves idees o moviments que vol comunicar a la societat basca i als governs d'Euskadi, Espanya o de França.

El paper dels mitjans de comunicació és informar i, per tant, és inevitable que aquests missatges ocupin espais destacats a portades digitals, informatius de ràdio i televisió o diaris de paper.  Però més enllà de ser la fotografia d'un determinat moment tàctic per part de l'organització o d'una part de l'organització (seria interessant saber i llegir què es pensa majoritàriament entre el  el col·lectiu de presos etarres que és la veritable base de la banda), aquestes informacions són material de rebuig.

Totes les opcions -també les que reclamen la independència d'Euskadi o qualsevol altre cosa- tenen sortida política dins de la democràcia. Prova d'això són els diputats que té la formació Aralar al Parlament basc fruit de les eleccions del dia 1 de març passat.

ETA viu dels titulars de premsa. Ja sigui per la seva acció terrorista o per la seva propaganda disfressada d'informació. [/pureHTML]

One thought on “Les paraules d’ETA, material de rebuig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.