Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Que se n’ha fet de l’esperit de Sant Jordi?

[pureHTML] [p] [/p][p]La 'treva' (si es pot anomenar així) ha durat poc. Un parell de setmanes i poca cosa més. El dia de Sant Jordi, Alicia Sánchez-Camacho va aconseguir passejar el president del PP, Mariano Rajoy, pels jardins del palau de Pedralbes. Podria arribar a semblar llavors l'inici d'un nou temps del partit del centre-dreta pel que fa a Catalunya i els seus temes més sensibles (I ara!) Fins tot algú va arribar a especular amb que el PP es pogués repensar el recurs contra l'Estatut. Però les coses són com són, la 'guerra' és la 'guerra' (vull dir la campanya electoral) i ha arribat Jaime Mayor Oreja amb el seu cartell europeu i amb els seus primers missatges a la recerca del vot.[/p][p]Desactivats ETA i el terrorisme com a arguments electorals (justament ara que Patxi López governa Euskadi amb el suport del PP), la campanya del PP té dos eixos: un, el desgast del Govern Zapatero per la crisi econòmica, l'altre -claríssim missatge destinat a una part important de la parròquia pepera– 'atiar focs' a Catalunya.[/p][p]Sant Jordi es converteix en drac. El PP, per molt que Alicia Sánchez-Camacho intenti des de Barcelona emfatitzar els matisos, llença una nova ofensiva contra el odel lingüístic català. No hi ha conflicte ni a la societat ni a l'escola del país. però el PP hi posa les dosis que calgui i aprofita la tribuna que li ofereixen determinats mitjans de comunicació a Madrid. Ja és un clàssic de la política espanyola. Hi estem acostumats. [/p][p]Avui, dia del megadebat al Congrés dels diputats es parlarà molt de soledats parlamentàries. La de Zapatero i el PSOE és evident i ho serà mentre no avancin els temes de Catalunya, però la de Rajoy i els populars tampoc no és menor. Si el PP vol pensar en possibles escenaris d'entesa política amb CiU o amb el PNB (tots dos amb molts motius per estar enfadats amb Zapatero) hauria de renunciar a alguns dels seus clàssics. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.