Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Pobra Bruni, pobra Letizia !

[pureHTML] [p] [/p][p]Com deia aquest dimarts al matí Jordi Duran a COMRàdio, a vegades l'actualitat fa estranys companys de portada. I, certament, els diaris d'aquest matí presenten -no hi ha més remei- una curiosa combinació entre l'alerta sanitària que ens afecta arreu i el glamur amb el qual als Sarkozy els agrada veure envoltat tots els seus actes.[/p][p]Ara ha tocat a Espanya, on el president francès fa la seva primera visita oficial. L'atzar de l'actualitat ha volgut que les dades dels morts a Mèxic, dels possibles afectats a Espanya i de l'alerta sanitària arreu del món per l'anomenada grip porcina, hagin de compartir espai amb les imatges de la primera dama francesa, Carla Bruni, i de la futura primera dama espanyola, la princesa Letizia. Elles dues, objectes de moltes mirades mediàtiques com la part més 'distreta' de l'espectacle que sempre suposa una vista d'Estat, han tingut només una part del protagonisme perquè les urgències informatives manen.[/p][p]No és just, potser pensarà algú. Una visita del president de França a Espanya no és qualsevol cosa (només cal repassar la història de la relació tempestuosa entre els dos estats). L'estada dels Sarkozy mereixia lluir d'una altra manera. “Quina mala sort!, Oh coincidència lamentable!”, deuen pensar els més fidels fans de la Bruni i de Letizia. Mira que no poder obrir ni un trist Telediario per culpa de la grip ditxosa![/p][p]El Rei Joan Carles, pocs mesos abans de ser-ho, es va entrevistar amb el llavors president federal d'Alemanya, Walter Scheel i, per explicar-li les seves intencions democràtiques per a Espanya, li va dir: “A mi m'agradaria ser el rei d'una República”. Aquella frase de 1974, per molt que sembli curiosa ara, va resultar força clarificadora per al polític alemany sobre les intencions de l'home començava a preparar la transició espanyola. No em consta si Nicolas Sarkozy ha pronunciat alguna vegada una frase semblant, però és evident que a ell, que no necessita fer declaracions de principis democràtics perquè ja va néixer al país que va inventar la democràcia, la República li queda una mica curta. Nico ha decidit muntar la seva pròpia cort i hi ha posat al capdavant la seva pròpia 'reina', la Bruni. Entre fotògrafs i cases reials -especialment entre els primers- el mandatari francès s'hi sent molt còmode i no ho dissimula gens. Sarkozy és el més monàrquic de tots els presidents de la República francesa. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.