Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Sant Jordi amb convidat de pedra

[pureHTML] [p][/p][p]Va dir que ho faria i ho ha fet. Mariano Rajoy s'ha passejat pels jardins de Pedralbes entre els aproximadament tres milers de convidats a la recepció de institucional de Sant Jordi. La política té els seus moments i les seves oportunitats i a can PP han considerat que aquest Sant Jordi, -dia de llibres, roses i bon rotllo- era una bona ocasió per generar una imatge “simpàtica” del líder del partit del recurs contra l'Estatut.

El ritual estava cantat, i així s'ha produït: núvol de periodistes i fotògrafs al voltant del polític gallec, que no ho ha tingut difícil per treure's una hipotètica síndrome de convidat de pedra, davant l'expectació mediàtica.  L'autora de l'idea i de l'operació es  la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho. Una de les seves obsessions -a jutjar per les vegades que ho repeteix en públic i en privat- és que la seva formació deixi de ser vista com un partit anticatalà. Desconec si li agraden els toros però és evident que la primera responsable del PP català és partidària de torejar encara que el toro sigui difícil i que la plaça i l'afició no li siguin favorables. A mí els toros ni m'agraden ni m'interessen però, en termes polítics, la senadora Camacho no toreja malament.

Això sí, el gest 'simpàtic' no canvia gaire res. Ningú no havia d'esperar que Rajoy deixés la porta oberta a una eventual retirada del recus d'inconstitucionalitat contra l'Estatut ni que es convertís en el primer dels “catalans” a l'hora de defensar el millor dels finançaments per Catalunya.  Això sí, la presència de Rajoy ha condicionat -en uns casos més que en d'altres- el comportament d'alguns polítics catalans.

Suposant que Artur Mas hagi volgut evitar fer-se una foto amb el líder del PP, indubtablement se li hauria de reconèixer l'èxit. El cap de l'oposició a Catalunya ha estat, naturalment a la recepció, se l'ha vist i, com és natural, ha fet declaracions als periodistes. Però un tema de conversa entre alguns assistents a la recepció -ja se sap de que mala baba n'hi ha molta- era la casual no coincidència, en cap moment, entre Artur Mas i Mariano Rajoy amb tot el seguici que l'acompanyava. Si el líder de CiU s'ha fet fonedís expressament o no, ho deuen saber ell i els seus col·laboradors més directes però el que està clar és que no s'ha vist foto cordial ni de cap altra mena que pogués recordar ni de lluny allò que un dia es va negar fins i tot davant notari.  [/p][p]Deixant el 'Moment Rajoy' a banda, ha estat una recepció més o menys com les altres. Menys esmorzar que l'any passat perquè la crisi ho mana i potser més conversa política que en altres ocasions, perquè el finançament, l'Estatut i els nous ministres marquen l'actualitat d'aquests dies.

En els grupets de la gent dels mitjans, molt comentada la pèrdua de lideratge de Catalunya Ràdio, entre els polítics, alguns pensant ja en el que sortirà en el proper baròmetre del CEO que s'ha de conèixer d'aquí poques setmanes. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.