Profile Image

Dídac Boza

Periodista

El reducte etarra i la “legitimitat”

[pureHTML] Molt bona noticia, la detenció, a prop de Perpinyà, de qui diuen que era el nou home fort de l'aparell militar de la banda terrorista ETA. Molt bona feina la que vénen fent en els darrers temps la policia espanyola i francesa que, en un any, han escapçat ETA en quatre ocasions.

Està més que demostrat que els grups terroristes, per afeblits o pseudoliquidats que estiguin, sempre poden trobar l'escletxa per cometre un atemptat i fer-se presents a ulls de l'opinió pública, fins i tot més enllà de la seva pròpia capacitat i -no cal ni dir-ho- molt per damunt de la seva presència real a la societat.

Això és el que està passant amb ETA. En qualsevol moment poden donar un disgust però els cops policials dels darrers anys i l'aïllament polític d'aquells que  s'hi vinculen l'han convertida en pràcticament l'únic reducte de l'anomenada lluita armada a l'Europa democràtica, amb permís dels nous il·luminats que s'autoanomenen 'IRA autèntic'. Uns quants irreductibles, potser sí, però reductes, al cap i a la fí.

ETA ha dit clarament en el seu comunicat que el futur nou govern de Patxi López és “objectiu prioritari” de les seves accions terroristes i diu que no reconeix “cap legitimitat” al nou executiu.  Deixant al marge el sarcasme que suposa que una  banda que assassina i extorqueix parli de legitimitat, i tenint molt clar que el caracter de legítim de qualsevol govern li dona un Parlament escollit en democràcia, un parell de reflexions:

– Al País Basc, les últimes eleccions han demostrat una força independentista i antiterrorista, Aralar, pot defensar les seves opcions al Parlament, que és on es fa política.

– Que ETA pretengui deslegitimar el nou govern que presidirà Patxi López, no és en sí mateix, un plus de legitimitat? [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.