Profile Image

Dídac Boza

Periodista

El nou àngel caigut es diu Federico

[pureHTML] [p][/p][p]”Falten només uns dies per què desvetlli si es queda o no a la Cope“. “L'elecció d'un paratge gairebé sense cobertura per descansar durant la Setmana Santa li garanteixen l'aïllament necessari per a meditar”. “Més de 1.400.000 oients en l'aire”. Són frases publicades aquests dies pel diari El Mundo, sobre “el dilema” de Federico Jiménez Losantos, que ha rebut la “proposta” de la Cope per deixar de conduir el programa dels matins. El diari que dirigeix Pedro J. Ramírez està fent un seguiment pràcticament minut a minut de les aventures i desventures del “locutor” i “periodista”. (Demano disculpes per gran quantitat d'expressions entre cometes que apareixen en aquest post però són del tot inevitables tractant-se del personatge en qüestió). [/p][p]Els rumors dels darrers mesos s'han confirmat. Finalment la cadena dels bisbes obre la porta de sortida al seu radiopredicador més rentable. El futur professional i/o empresarial del personatge pot preocupar més o menys segons els casos (segurament no ho viuran de la mateixa manera Esperanza Aguirre o Mariano Rajoy), però el que realment importa són les raons i les circumstàncies que envolten una defenestració tan sonada. [/p][p]El periodista de La Vanguardia Enric Juliana (aquest sí, naturalment sense cometes) oferia un sucós reportatge en la seva crònica d'aquest diumenge. Segons aquesta informació fa ja algunes setmanes, a Roma, l'arquebisbe Claudio Maria Celli, l'home fort del Vaticà en les qüestions que tenen a veure amb la premsa, la ràdio, la televisió i internet, ja va sentenciar respecte a la controvertida línia radiofònica de la cadena dels bisbes espanyols. “Abans que acabi la Setmana Santa, l'afer de la Cope estarà resolt”.[/p][p]Explicat així, podria semblar que ha estat una decisió ràpida i àgil. No ha estat així, la cosa ve de lluny, de pràcticament un any, quan el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela es va quedar sòl defensant la línia ultra de l'emissora . Els màxims responsables de l'Església espanyola ja veien que calia fer un canvi de tàctica i deixar d'estar en la foto de capçalera de la manifestació mediàtico-política contra el Govern Zapatero i, especialment, deixar d'apostar directament en les pugnes internes del Partit Popular. Explica Juliana que, fins i tot el cardenal primat de Toledo, Antonio Cañizares, un dels representants de la línia més conservadora de la jerarquia eclesial espanyola, fa temps que ha arribat a la conclusió que la línia Losantos a la Cope, feia més mal que bé i perjudicava els valors que a l'Església li interessa defensar. Al final, en tot cas, sembla que ha estat el Vaticà, seguint la línia de moderació aconsellada pel mateix Papa Ratzinger, qui ha forçat la situació.[/p][p] [/p][p]Qué passarà a partir d'ara?[/p][p]Si no és la Cope, que ningú no pateixi!: Losantos tindrà assegurada una antena per seguir predicant (no la paraula de Déu, sinó la seva). Esperanza Aguirre li ha concedit fa poc una freqüència de ràdio a la ciutat de Madrid, com també ha donat llicència a Radio María, una cadena ultra catòlica que busca la seva penetració a Espanya. Per la seva banda Mariano Rajoy sembla que podrà comptar amb una Cope “més amable” si finalment desapareixen de la seva antena Jiménez Losantos i Cesar Vidal (que podria anar-hi al darrere).[/p][p]Mentrestant, Pedro J. Ramírez i El Mundo es dediquen a fer càlculs del que es podria fer amb 1.400.000 oients que deixa Federico als matins de Cope. [/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “El nou àngel caigut es diu Federico

  1. no patiu els llops sempre troben carronya i l’opus dei es capaç de canviarho tot peque tot segueixi igual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.