Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Berlusconi, molt més que un imbècil

[pureHTML] [p]<object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553500″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/portada_swflash.cab#version=8,0,0,0″ width=”425″ height=”342″ id=”videoplayer” align=”middle”><param name=”flashVars” value=”url=000000000002433/000000001216345&embed=1″><param name=”allowScriptAccess” value=”always” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”movie” value=”http://www.lamalla.cat/movies/player.swf” /><param name=”quality” value=”high” /><param name=”bgcolor” value=”#000000″ /><embed src=”http://www.lamalla.cat/movies/player.swf” flashVars=”url=000000000002433/000000001216345&embed=1″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ width=”425″ height=”342″ name=”videoplayer” align=”middle” allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer” /></object>[/p][p]“És com un cap de setmana de càmping“. La frase, referida als milers de damnificats del terratrèmol que viuen ara en els campaments d'emergència, li ha valgut a Silvio Berlusconi un altre minut de 'glòria' mediàtica a webs, diaris i televisions d'arreu del món.[/p][p]Diguem-ho sense embuts: Itàlia té un imbècil com a president del Govern. Un empresari multimilionari que ha fet de tot el país la seva pròpia empresa, que ha rebut el suport majoritari a les urnes (només faltaria!) i que sovint és aclamat per la multitud, però un imbècil i un frívol al cap i a la fi.[/p][p]Naturalment, Berlusconi no és l'únic problema que té Itàlia, ni tan sols és el més greu, com és obvi en aquests moments. El nostres veïns de l'altra riba de la Mediterrània fa dècades que el tenen el sistema democràtic a la deriva per culpa sobretot d'una classe política molt tocada per la corrupció, a dreta i a esquerra. L'esquerra no se'n surt, tot i alguns intents benintencionats com el de Romano Prodi. A la dreta, en canvi, Berlusconi ja és l'indiscutible accionista majoritari. L'empresari ha absorbit el capital de tothom: des de la històrica Democràcia Cristiana al principal partit de l'extrema dreta. Per a què volen els italians un partit neofeixista tenint Il Cavaliere al govern, no?[/p][p]Convé que la frivolitat i les constants actuacions públiques de pallasso que fa Berlusconi no ens facin oblidar la clau de la seva trajectòria empresarial-política, que és molt clara i molt seriosa. Un pla molt ben dissenyat i aplicat amb precisió per apoderar-se de les estructures de poder econòmic, mediàtic i institucional d'Itàlia. En això sí que no ha actuat amb gens de frivolitat ni lleugeresa. En el que realment importa (el poder) Berlusconi és molt seriós.[/p][p]Entre l'allau de notícies i pàgines que ha provocat Berlusconi amb el seu lamentable símil del camping hi ha qui veu les coses d'una altra manera (El Mundo: “Berlusconi cultiva entre las ruinas su imagen de estadista”)[/p][p]Tant debò que el model Berlusconi no travessi mai les aigües mediterrànies.[/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Berlusconi, molt més que un imbècil

  1. “Itàlia té un imbècil com a president del Govern. Un empresari multimilionari que ha fet de tot el país la seva pròpia empresa, que ha rebut el suport majoritari a les urnes (només faltaria!) i que sovint és aclamat per la multitud, però un imbècil i un frívol al cap i a la fi”.

    Tens tota la raó Dídac, i afegeixo mal educat i prepotent, …, i, com ja dius tu mateix, escollit en unes eleccions democràtiques (em sembla que és la segona vegada, i en aquesta segona ocasió gràcies a una esquerra que em temo no sabrà mai governar, ni a Itàlia ni enlloc, llevat de grans excepcions, com l’Antoni Farrés, durant tanys anys excepcional alcalde de Sabadell).

    Dit això, qui és aquí l’imbècil, o, millor dit, qui està fent (o estem fent) l’mbècil?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.