Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Remodelació necessària, comunicació incomprensible

[pureHTML] [p] <object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553500″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/portada_swflash.cab#version=8,0,0,0″ width=”425″ height=”342″ id=”videoplayer” align=”middle”><param name=”flashVars” value=”url=000000000002432/000000001215595&embed=1″><param name=”allowScriptAccess” value=”always” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”movie” value=”http://www.lamalla.cat/movies/player.swf” /><param name=”quality” value=”high” /><param name=”bgcolor” value=”#000000″ /><embed src=”http://www.lamalla.cat/movies/player.swf” flashVars=”url=000000000002432/000000001215595&embed=1″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ width=”425″ height=”342″ name=”videoplayer” align=”middle” allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer” /></object>[/p][p]És difícil d'entendre com és que hem assistit a l'espectacle inaudit d'una remodelació de govern filtrada, publicada i passejada durant 48 hores per totes les tertúlies i digitals confidencials però no pas confirmada.

Si tinguéssim el dubtós bon gust de citar l'exministre Acebes, diríem  que, en aquest cas, hi hauria dues línies d'investigació:[/p][p]a)alguns estrategues en comunicació del Govern i del PSOE treballen directament per al PP (o almenys això sembla)[/p][p]b)algú fa filtrar els plans de Zapatero per fer la guitza al propi president del Govern, justament en el gran dia de la seva foto amb Obama.[/p][p]Tant en un cas com en un altre, hauríem de convenir que Zapatero i el PSOE tenen algun problema (de comunicació és evident que el tenen)

La política i els mitjans de tot Espanya s'han convertit en un garbuix de sensacions durant dos dies, des de diumenge a la tarda, quan la Cadena SER i el diari El País llançaven els noms d'una travessa que ràpidament es va estendre com la pólvora.

Malestar: el del propi Zapatero amb la guitarra de la sorpresa aixafada i la foto amb Obama amagada en titulars de segona fila.

Incomoditat: la de ministres (recanviables o no) i dirigents del PSOE obligats a guardar silenci per les circumstàncies i pel malestar del jefe amb la conseqüent suspensió d'aparicions i intervencions públiques. El cas més evident, el de la secretària d'organització socialista Leire Pajín que va anul·lar la seva habitual roda de premsa dels dilluns posterior a la reunió de l'Executiva.

Desconcert: el de mitjans de comunicació i formacions polítiques en general, inclòs el propi PSC a Catalunya. Miquel Iceta, a diferència de la seva companya d'Executiva Federal, sí que va assumir el complicat repte de comparèixer davant els periodistes que, lògicament, pressionaven el portaveu dels socialistes catalans perquè valorés una remodelació de Govern sense estar confirmada.

En definitiva, tot el contrari del que se suposa que vol aconseguir Zapatero amb els canvis de ministres i de carteres: recuperar la imatge d'un Govern sòlid per recuperar la iniciativa política i afrontar la duresa de la crisi.

Evidentment la clau de l'èxit o del fracàs del nou Govern no estarà en l'episodi extravagant de les últimes 48 hores. Importarà més si Manuel Chaves es capaç de desbloquejar els temes que interessen a Catalunya o si Elena Salgado (si no s'equivoquen les travesses) sabrà maniobrar amb la política econòmica per contrarestar els efectes de la crisi.

Probablement els plans de Zapatero -els que s'han publicat o alguns de semblants- vagin en la direcció correcta. Llàstima que el primer pas, que ha estat el de la comunicació, hagi estat tant erràtic com incomprensible. [/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Remodelació necessària, comunicació incomprensible

  1. Des de diumenge a la tarda, m’estic preguntant qui ha filtrat la notícia i s’ha carregat el titular del dia: la trobada Obama-ZP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.