Profile Image

Dídac Boza

Periodista

La Gran Enciclopèdia Rajoy

[pureHTML] [p][/p][p]“Jaén es una provincia preciosa. Se entra por las Navas de Tolosa. Allí en el año 1212 hubo la gran batalla de Alfonso VIII de Castilla, una de las batallas más famosas de la reconquista española…”[/p][p]Els polítics tenen pànic a exposar-se a les preguntes directes dels ciutadans davant les càmeres de televisió i quedar en blanc o en descobert. És evidentment mala cosa per a un representant públic no saber què respondre o contradir-se o, pitjor encara, quedar en evidència davant els ulls de centenars de milers d'espectadors. Em pregunto, però, si pecar de tot el contrari no pot resultar contraproduent.[/p][p]L'última edició de Tengo una pregunta para usted, un format que es consolida a la televisió pública espanyola, ha estat tota una exhibició per part del president del Partit Popular. La Gran Encicloèdia Rajoy es va desplegar davant un centenar de ciutadans al plató i d'algun que altra milió d'espectadors a casa seva.[/p][p]“…He estado en Úbeda y en Baeza, donde hay uno de los grandes centros de formación de la Guardia Civil”[/p][p]Ni Almodóvar hagués brodat tan bé un Todo sobre Jaen com la resposta que el president del PP li va donar a una jove d'aquella província que s'interessava pels problemes del sector de l'oli.[/p][p]“…He estado en la sierra de Cazorla, donde nace uno de los ríos com mas salero que hay en Europa, el Guadalquivir…”[/p][p]Abans de gairebé cada resposta, semblava inevitable un passatge de l'enciclopèdia Rajoy. A una senyora de Cartagena, preocupada pels transvasaments i el problema de l'aigua, li va explicar abans -vingués a tall o no- que el president de la Comunitat de Múrcia havia patit un ensurt diumenge, quan una roca de “1.600 tones” (segurament deurien ser algunes menys) va caure al pas del seu vehicle per una carretera. És bo -deurien pensar Rajoy i els seus assessors- que els ciutadans sàpiguen que si un va ser brillant guanyant oposicions és per alguna cosa. En l'exhibició televisiva tot s'hi val: geografia, història, o retalls de la premsa local.[/p][p]Certament, Mariano Rajoy no semblava estar gens incòmode en el programa conduït per Lorenzo Milá. I va aprofitar bé l'oportunitat de les preguntes sobre la crisi econòmica. Però l'exhibició de proximitat se li va escapar un pèl de les mans. No?[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.