Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Pendents d’una manifestació?

[pureHTML] És curiosa aquesta sensació, aquesta percepció pràcticament generalitzada, que del que passi aquesta tarda-vespre en la nova manifestació contra l'anomenat pla de Bolonya, poden dependre coses tant importants com l'organigrama del Departament d'Interior o qui tindrà, a partir d'ara el comandament màxim dels Mossos, un cop anunciat ja el sacrifici del director general, Rafael Olmos.

Al final que els manifestants baixin o no per Rambla o que els Mossos siguin capaços d'impedir-ho sense que se'ls en vagi la ma ni la porra, sembla jugar un paper decisiu per al futur de la governació del país. Han passat a segon nivell l'espai europeu d'educació superior, la raó per la qual se suposa que protesten molts estudiants. Per cert, també es força estesa l'opinió que els nivells d'informació sobre el pla de Bolonya que té la ciutadania en general, inclosos molts dels que protesten, són més aviat discrets.

Per abordar el problema de Bolonya cal més informació i revisar allò que pugui ser revisable en la seva aplicació. És necessari que tothom pugui entendre, els estudiants els primers, que si no hi ha homologació de titulacions i una certa homogenització del sistema universitari europeu es redueixen les opcions de futur en un món globalitzat.

Sortir de la crisi interior del Departament d'idem hauria de ser, teòricament, més senzill que fer entendre això de Bolonya. La policia necessita ser dirigida amb autoritat i rigor democràtic per a poder complir la seva funció social tan important. El màxim comandament de la policia hauria de comptar amb tot el suport i totes les confiances possibles: la del conseller, la de la resta del Govern i del seu president i, si pot ser, fins i tot, la de l'oposició. [/pureHTML]

0 thoughts on “Pendents d’una manifestació?

  1. Totalment d’acord respecte la desinformació generalitzada del que és i no és Bolonya.
    D’altra banda, em sembla un error molt greu la provocació innecesària plantejada a propòsit del recorregut de la manifestació d’aquest vespre que desvirtua el sentit del que es reivindica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.