Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Passió antiavortista

[pureHTML] Valladolid, Toledo, Palència, Badajoz, Granada, Zamora… Ja veurem si també alguna confraria catalana… Algunes de les entitats que arreu d'Espanya organitzen processons i actes relacionats amb la Setmana Santa han decidit que, enguany, al costat del Crist de la Passió, passejaran el seu rebuig a la nova llei de l'avortament que el Govern central portarà al Congrés.

No sembla que tothom estigui d'acord entre aquells que per creença, per tradició o per ambdues coses surten al carrer a fer realitat l'espectacle popular de Pasqua. El cert és que els sectors més recalcitrants de l'Església catòlica o propers a les posicions més conservadores de la societat han decidit llançar-se a una mena de creuada de catolicisme combatiu, adduint que l'avortament no és un dret ni una llibertat i, de pas, qüestionant la legitimitat d'un parlament democràtic per establir el marc jurídic i legal del país i la llibertat de les dones per decidir sobre el seu cos.

Probablement enguany, les estampes tradicionals de la Setmana Santa que forma part de la cultura popular de moltes ciutats i pobles de Catalunya i d'Espanya, es veuran 'tocades' de reivindicació política. Han passat més de 70 anys del final de la guerra civil i, afortunadament moltes coses estan superades. Sembla que la passió dels sectors més ultres per barrejar, sotanes, hàbits, religió i política, no està superada.

Deu ser que el seu model de moral conservadora trontolla per tot arreu i consideren que cal treure el Sant Crist Gros. [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.