Profile Image

Dídac Boza

Periodista

El toro i els herois salvapàtries

[pureHTML] [p] [/p][p]Uns (poca feina!) tomben el toro publicitari d'Osborne que domina un turó del Bruc, altres (quina gran oportunitat!) volen portar la qüestió al Parlament perquè la Cambra condemni la bretolada de l'enderrocament intencionat. De tant en tant apareixen polèmiques d'aquesta mena (no sempre reeixides) i formen part del paisatge polític de Catalunya. Exactament igual que el toro famós. Ni tenen gaire rellevància política i ni evidentment connecten gaire amb les preocupacions de la majoria dels ciutadans. Però aquí estan i ja ens hem acostumat a conviure-hi. [/p][p]Poques tanques publicitàries deuen tenir tant rendiment promocional per a una marca Osborne com la figura del toro al Bruc. Cada X temps apareixen uns herois salvapàtries que ens alliberen de l'opressió d'un mascle de bou no castrat, fet de ferro i llauna i que només té dues dimensions.[/p][p]No hi ha pitjors aliats per a un país que aquells que pretenen “salvar-lo”. A tot Europa ja vam tenir prou experiència negativa dels salvadors durant el segle passat. Afortunadament, en aquest cas, els salvadors tenen una incidència més aviat ridícula. Segurament el toro tornarà a aixecar-se i qui sap si d'aquí algun temps hi haurà una altra acció patriòtica contra la tanca. La casa Osborne deu donar per molt ben emprats els diners que costi la reparació i els heròics tombadors de toros deuen estar convençuts de la utilitat de la seva gesta. Suposo. [/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “El toro i els herois salvapàtries

  1. jo proposo que s’envii el toro a salamanca juntament amb els guardiacivils i similars que lja haurien de ser fora,

  2. Jo estic absolutament d’acord amb el comentari. Amb tanta feina que es podríen fer aquests brètols per a benefici de Catalunya i de sí mateixos, es pensen que salven el país d’alguna cosa imposant les seves opinions i criteris. Per sort Catalunya és molt més rica i plural que aquesta colla d’imbècils.

  3. Doncs, això, poca feina. I els que volen portar el tema Parlament es veu que també deuen estar desvagats….

  4. 1. El toro és un símbol espanyol: per això l’han indultat (o si no, mireu-vos la llei); 2. Cada vegada que uns “salvapàtries” (que dolents!), alguns ciutadans “apolítics” (boníssimes persones) l’aixequen de seguida que algú el tira; 3. Alguns comentaristes sense idees fan articles com aquest per recordar-nos els perills del nacionalisme (el nacionalisme català, of course) gairebé com si fos nazisme; 4. Alguns desvagats els fan tanta ràbia els comentaristes sense idees, que perden el temps afegint comentaris a una pàgina que segurament no llegirà ningú.

  5. Resposta a Oriol. Una cosa pot ser el nacionalisme o qualsevol altra ideologia en plan constructiu i democràtic i una altra cosa les actituds excloents i intolerants i les bretolades com aquesta xorrada del toro o qualsevol altra actitud equivalent sota la bandera que sigui, estelada, espanyola, del barça o de l’espanyol. Hi ha coses més interessants i divertides a la vida, home !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.