Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Cardedeu i l’ADN de la proximitat

[pureHTML] [p] [/p][p]Acabem d'entrar en l'any del desè aniversari de lamalla.cat, el diari digital que acull aquest bloc i de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Dues iniciatives engegades fa una dècada per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'impulsar i donar suport a la informació i a la comunicació local.[/p][p]En tot aniversari, hom acostuma a parar-se un moment davant el mirall, a fer balanç, a reconèixer el perfil propi, l'ADN de cadascú. Aquest dimecres a Cardedeu, bressol d'una realitat de comunicació local com la catalana que no té comparació a la resta d'Europa, hem iniciat l'exercici. En una jornada de treball senzilla i sense fums, l'XTVL que va arrencar el 22 de febrer de 1999 ha fet honor a la seva pròpia història, a la de les televisions locals de Catalunya i a la dels seus protagonistes. També, i sobretot, ha mirat cap endavant.[/p][p]Els temps canvien, evolucionen les tecnologies i amb elles milloren i s'amplien les possibilitats. Però el que no es toca, allò que es manté inalterable malgrat el pas dels anys és l'ADN, la composició química, l'essència. L'ADN de la Xarxa, el de les televisions locals a les quals dóna servei i el de lamalla.cat, que també va néixer l'any 1999, és la proximitat.[/p][p]Mirant endavant la Xarxa obre una nova etapa en la qual posa la tecnologia al servei del seu objectiu essencial de servei públic. L'XTVL es dota d'un sistema avançat de contribució i d'intercanvi de continguts que es correspon amb el nivell de qualitat i de professionalitat que les televisions locals de Catalunya han assolit durant tots aquest anys. Una via global per enfortir les finestres de comunicació local. Totes les finestres. Les que existeixen ja a través de la TDT i les que vindran aviat, via IP.[/p][p]Fidel al seu ADN l'XTVL celebra els seus primers deu anys, sense gales altisonants i sense fer grans escarafalls, exactament com ho farà lamalla.cat d'aquí pocs mesos. Per això aquest any d'aniversaris ha començat justament a Cardedeu, on havia de començar. Per això arrenca amb nous acords de col·laboració i amb serveis renovats per a les televisions locals. Sens dubte, la millor manera de mostrar el camí és caminar.[/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Cardedeu i l’ADN de la proximitat

  1. Per molts anys a la Xarxa i gràcies per la feina que feu en favor d’aquells que ens dediquem a la televisió local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.